Terugblik Captains Ontbijt

12/11/2019

Op dinsdag 12 november vond het Captains Ontbijt plaats; een exclusief BKL evenement voor onze ‘Captains of Industry’. Ruim 70 Captains waren die ochtend aanwezig bij de sfeervol ingerichte sporthal van Sportbedrijf Lelystad.

Een warm welkom
Voordat het heerlijke, vitale ontbijt van start ging, kregen de recent bekendgemaakte genomineerde bedrijven voor het BKL Gala 2020 een speciaal welkom inclusief luid applaus. Vervolgens nam Maurice Leeser, directeur Sportbedrijf Lelystad, de opening voor zijn rekening en vertelde hij over de vitaliteit in Lelystad.

Interactieve sessie
Het ontbijt werd aangevuld met een interessante, interactieve sessie over mentale vitaliteit en veerkracht, verzorgd door psychologe en schrijfster Yolanda Buchel. De ondernemers werden ter plekke aan het werk gezet en kregen tips om veerkrachtig te zijn én blijven. Vragen als ‘Denk eens aan een moment of situatie afgelopen week waarin jij veerkracht hebt laten zien’ zetten de aanwezige Captains flink aan het denken.

Vitaliteit
Dennis Geerlings van Topfit fysiotherapie en Chris Bruijn van Kerngezond vertelden over ‘Vitaliteit en gezondheid op het werk’. De conclusies waren duidelijk: vitaliteit is veel meer dan alleen bewegen. Bovendien is vitaliteit een gedeelde verantwoordelijkheid voor werkgevers, aldus de beide ondernemers. Op het ‘Vitaliteitsplein’ kon men vervolgens met elkaar én met deskundigen in gesprek over vitaliteit. Hier kon men onder andere een gezondheidscheck laten doen en informatie krijgen over bedrijfsfitness, stoelmassages op de werkvloer en Eten van de boer op het werk.  

Er werd volop genetwerkt. Het was een geslaagde bijeenkomst!

>> Bekijk hier alle foto's