Masterclass Lelystad Akkoord

31/10/2019

Op maandag 11 november organiseert het Lelystad Akkoord de masterclass 'de Wet arbeidsmarkt in
balans en Wet compensatie transitievergoeding'. Deze masterclass geeft uitleg over wetswijzigingen
in het arbeidsrecht die voor elke werkgever relevant zijn. Alle werkgevers in Lelystad zijn hiervoor uitgenodigd.

Wet arbeidsmarkt in balans & Wet compensatie transitievergoeding
Met ingang van 1 januari 2020 en 1 april 2020 gaat er voor de ondernemer weer veel veranderen in het arbeidsrecht. Op 1 januari treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking en lopen bepaalde tijdelijke regelingen van de Wet werk en zekerheid af. Later dat jaar, op 1 april, treedt de Wet compensatie transitievergoeding in werking. De WAB wijzigt de regelgeving over flexibele arbeid en het ontslagrecht. Elke ondernemer met personeel krijgt hiermee te maken. Denk daarbij aan de oproepovereenkomst, de transitievergoeding, en de compensatieregeling van het UWV voor werkgevers wanneer de arbeidsovereenkomst bij langdurige arbeidsongeschiktheid wordt beëindigd.

Tijdens de masterclass loodsen sprekers Cees Okkerse en Hans Blom de aanwezigen op een inzichtelijke en interactieve wijze door deze wijzigingen heen. Ook besteden zij aandacht aan het overgangsrecht. 

Voor wie
De masterclass is bedoeld voor alle werkgevers in Lelystad, met name directie en HR-managers. Met deze veranderingen in de wetgeving krijgen we binnenkort allemaal te maken; het is dus noodzakelijk om goed voorbereid te zijn.

Programma

  • 15.30 uur: Aanvang
  • 16.00 uur: ‘Wet arbeidsmarkt in balans’
  • 16.30 uur: Break
  • 16.45 uur: ‘Wijzigingen transitievergoeding en Wet compensatie transitievergoeding’
  • 17.15 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen over (andere) arbeidsrechtelijke onderwerpen
  • 17.30 uur: Afsluitende borrel
  • 18.00 uur: Einde masterclass

Locatie
De masterclass wordt gehouden bij het Werkbedrijf Lelystad, Vaartweg 67

Aanmelden
Reserveer alvast in je agenda en meld je aan via info@lelystadakkoord.nl als je zeker wil zijn van één van de 30 plaatsen in de masterclass. Vrienden van het Lelystad akkoord kunnen kosteloos deelnemen en hebben voorrang. Voor niet-vrienden zijn de kosten €150,00 exl. btw.

>> Download hier de officiële uitnodiging