Ontmoet Rosanne Dijkstra, nieuwe secretaris Bedrijfskring Lelystad

01/10/2019

Rosanne Dijkstra (32) van Okkerse & Schop Advocaten is de nieuwe secretaris van Bedrijfskring Lelystad. Ze volgt hierbij haar collega Hans Blom op; na 10 jaar geeft hij zijn rol door. “Het is een eer om een gewaardeerd bestuurslid als Hans te vervangen”, aldus Rosanne. “Ik ga er alles aan doen om hem waardig op te volgen en echt iets te betekenen voor de ondernemers in de stad.”

Belangen behartigen
Rosanne werkt sinds april 2018 als familierechtadvocaat bij Okkerse & Schop Advocaten en volgt momenteel ook een specialisatie opleiding op datzelfde gebied. De voorgaande 10 jaar voerde collega Hans Blom de rol van BKL secretaris vol overgave uit en zijn daarbij horende werkzaamheden kon Rosanne van dichtbij meemaken: “We zitten op dezelfde gang, dus ik kreeg er veel van mee. Hans zijn enthousiasme was goed voelbaar en al snel wilde ook ik meer van Bedrijfskring Lelystad weten.” Geheel uit het niets, komt de switch tussen de twee niet. “Als kantoor vinden wij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn bij de stad”, vertelt Rosanne. “Toen Hans aangaf het stokje door te willen geven, zag ik het meteen als een mooie kans om me in te zetten voor de vele interessante ondernemers in de stad. Als familierechtadvocaat behartig ik al de belangen van veel Lelystedelingen, waaronder ook die van ondernemers, in mijn rol als secretaris bij Bedrijfskring Lelystad ga ik dat nu ook voor het Lelystadse bedrijfsleven doen.”

Secretaris en voorzitter BKL Trofee Commissie
Als secretaris bij Bedrijfskring Lelystad bewaakt Rosanne de statuten, is ze verantwoordelijk voor de realisatie van formele stukken en zorgt ze ervoor dat de formaliteiten in acht worden genomen. “Ook komen de voorbereidingen van formele activiteiten, zoals de ALV, op mijn bordje”, vult Rosanne aan. “Los van deze juridische zaken, treed ik ook op als voorzitter van de BKL Trofee - en Award Commissie. Dit begint vanaf oktober pas echt te spelen, want vanaf dan worden de bedrijven genomineerd, vinden de bedrijfsbezoeken plaats en wordt uiteindelijk een winnaar gekozen. Maar eigenlijk ben ik het hele jaar alert; ik houd continu in de gaten welke bedrijven mogelijk interessant zijn voor een nominatie. Een hele klus, Lelystad kent veel mooie bedrijven!”

Lelystad heeft een heel mooi ondernemersklimaat

Speciale aandacht voor jonge ondernemers
Als bestuurslid zet Rosanne zich in voor de Lelystadse ondernemers. Niet alleen voor zij die al langer in de stad werkzaam zijn, maar juist ook voor ondernemers die pas net om de hoek komen kijken. “De stad kent veel jonge ondernemers die niet precies weten wat ze aan een club als Bedrijfskring Lelystad hebben”, licht Rosanne toe. “Ik wil hen echt betrekken bij de organisatie en duidelijk maken wat wij voor hen kunnen betekenen.”

Rosanne kijkt uit naar de vele samenwerkingen die haar te wachten staan. “Met het bestuur, met de leden van de BKL Trofee – en Award Commissie en natuurlijk ook met de aangesloten én nieuwe leden”, licht Rosanne toe. “Ik kan niet wachten om de diepte in te gaan en het ondernemersklimaat in de stad van top tot teen te leren kennen!”