SVOL zoekt stageplaatsen voor leerlingen IBC

30/09/2019

Als onderdeel van de 20-80learning is afgelopen schooljaar op SVOL het International Business College (IBC) gestart; een onderwijsvorm waar leerlingen de kans krijgen om de reguliere havo opleiding gedurende 1,5 jaar in 80% van de tijd te voltooien. De overige 20% volgen de leerlingen een ander programma. SVOL is op zoek naar ondernemers die ruimte hebben om deze leerlingen gedurende één schooljaar vierde keer een dagje mee te laten lopen bij het bedrijf.

Praktijkdag
Deze praktijkdagen zijn erg belangrijk. De leerlingen krijgen hierbij gerichte opdrachten mee vanuit het IBC, waarmee ze aan de slag kunnen. Scholengemeenschap Lelystad zorgt ervoor dat de ondernemers en bedrijven die hieraan mee willen doen, ruim van tevoren vernemen wat er van de leerling én van het bedrijf verwacht wordt.

“Deze vorm van leren in de praktijk is doeltreffend en eenvoudig toe te passen binnen de organisatie. Wij hebben gemerkt dat de leerlingen ca. 3/4e van het werk overnemen.”
- Ekris BMW, één van de deelnemende bedrijven in 2019

Zie jij het als ondernemer zitten om het komende schooljaar vier dagen* twee leerlingen mee te laten kijken in het bedrijf? En heb je genoeg ruimte beschikbaar om ze te ondersteunen bij het uitvoeren van de opdrachten die ze vanuit IBC meekrijgen? Laat het weten aan Bas Frankema, projectleider IBC, via 06-25005551 of bfrankema@sgl.nl.

* het gaat om de volgende data: 6 november 2019, 22 januari 2020, 8 april 2020 en 10 juni 2020.

International Business College
Het doel van de onderwijsvorm IBC is de leerlingen uit te dagen om beter te presteren, meer te ondernemen en tot een passende keuze te komen voor hun vervolgopleiding in het hbo. De leerlingen die het IBC volgen, hebben in principe een kleine voorsprong op de leerlingen die dat niet doen. Na 1,5 jaar ontvangen ze namelijk bovenop hun ‘normale’ diploma, een 20-80learningdiploma dat mede ondertekend wordt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.