Lelystad vertegenwoordigd bij Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2019 

17/05/2019

Ondernemers Lenja Tol uit Lelystad en Liane Wolfert uit Swifterbant zijn genomineerd voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2019. Zij gaan ieder de strijd aan met 2 andere genomineerden uit hun categorie.

De titel wordt jaarlijks uitgereikt door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, na een strenge selectie door een vakkundige jury.

Vrouwen op het podium
Waar vorig jaar het animo van managers gering was, waren er deze keer voldoende reacties om de race ook voor deze groep weer uitdagend te maken. "Daar zijn we blij om", aldus Marcia Richardson, kersverse voorzitter van het netwerk. "Het lijkt wel of de dames juist in deze categorie het meeste last hebben van podiumangst om zichzelf, en daarmee ook haar team, in het zonnetje te zetten. De nominatie is juist bedoeld om vrouwen bewust te maken van hun kunnen. En vooral ook om die typisch vrouwelijke bescheidenheid - waar zelfs succesvolle ondernemers nog last van hebben - van zich af te schudden. Met de verkiezing geven we hen een podium. We zien dan ook dat de nominatie de vrouwen écht een boost geeft als het om hun bedrijf gaat".

Wie niet gekozen wordt, is straks toch een flinke ervaring rijker. Genomineerden krijgen een trainingsprogramma waarin zij leren pitchen en zich ook meer verdiepen in de toegevoegde waarde van hun bedrijf en hun ondernemerschap.

Strenge selectie
De selectie is streng; een deskundige jury beoordeelt op basis van diverse factoren zoals strategie, financiële positie en ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. De selectie wordt afgesloten met een pitch door genomineerden tijdens de feestelijke verkiezingsavond op 20 juni a.s.

Dan worden ook de winnaressen bekendgemaakt.

De genomineerden in de 3 categorieën zijn:

 • Manager
  • Jolien Hoek, Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
  • Ria Soedhoe, ABN AMRO
  • Margret Huisman, Flevoziekenhuis
 • Zelfstandig Professional
  • Lenja Tol, Lenja's Crêpes Corner
  • Priscilla Rijff, PrizDanz Studio
  • Sarita Langenhof, Newborn Spa
 • MKB
  • Liane Wolfert, Bureau LWPC
  • Mariam Talhaoui, Second Home Kinderopvang
  • Nasima el Bachiri-Ouamar, Bflex Cleaning 

De feestelijke verkiezingsavond is op donderdag 20 juni 2019 bij het Aviodrome in Lelystad. Dit is het enige evenement van het netwerk waar mannen ook van harte welkom zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website flevolandsezakenvrouwen.nl.