Sponsor 'Alles Kids!' tijdens LelySTART

17/04/2019

LelySTART is de start van het culturele seizoen van Lelystad. Tijdens dit 3-daagse evenement organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad ‘Alles Kids!’, een evenement van kinderwens tot kleuterklas. Tijdens deze dag richten zij zich speciaal op jonge kinderen (0 tot 6 jaar) en hun ouders, een doelgroep die in Lelystad sterk vertegenwoordigd is en die tijdens LelySTART een speciale plek in de programmering verdient.

Over FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
FlevoMeer Bibliotheek Lelystad is al meer dan 50 jaar een begrip in de stad. Met jaarlijks 259.000 bezoekers richten zij zich op alle inwoners van Lelystad, met een focus op gezinnen met jonge kinderen, jongeren, 55-plussers en mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zowel op sociaal, financieel en communicatief vlak. 

Naast het uitlenen van boeken, organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad zo’n 600 activiteiten per jaar voor alle doelgroepen van de samenleving. 

Sponsors gezocht
Als bibliotheek wil FlevoMeer de Lelystedelingen een informatieve en culturele dag bieden, zonder dat zij hiervoor diep in de buidel hoeven te tasten. Tijdens LelySTART zijn jaarlijks 25.000 mensen op de been. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad is één van de vijf organiserende partijen en als non-profitorganisatie hebben zij geen winstoogmerk. Wel hebben ze een groot netwerk. Om het Alles Kids!-evenement toegankelijk te houden voor iedere inwoner van Lelystad zijn alle activiteiten deze dag gratis. Daarom vraagt FlevoMeer Bibliotheek Lelystad lokale bedrijven om middels sponsoring deze dag tot een groot succes te maken, voor en door Lelystad.

Download hier het aanbod sponsorpakketten van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Wat maakt Alles Kids! uniek?
(Toekomstige) ouders hebben behoefte aan informatie, maar zien vaak door de bomen het bos niet of weten niet waar ze met hun (opvoed)vragen terecht kunnen. Door al deze partijen tijdens ‘Alles Kids!’ samen te brengen kunnen de (toekomstige) ouders gericht hun informatie zoeken (en vinden). Een taak die uitstekend past bij de kernwaarden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, aangezien zij de huiskamer van Lelystad willen zijn, met antwoord op allerhande vragen van de inwoners van Lelystad.

Het Alles Kids!-evenement is speciaal toegepast op de wensen van ouders met jonge kinderen. Zo start het event al om 10.00 uur, zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, zoals kindertheater Dierendorpje (naar het gelijknamige boek), ga op de foto met je kinderboekenheld of laat je schminken of haren vlechten. Ouders kunnen aanschuiven bij diverse informatiestands, workshops volgen of demonstraties bekijken. Alle informatie is gecentreerd te vinden. De toegang is gratis en er is – naast informatie – ook de gelegenheid om op laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende partijen. Daarnaast zijn er fysieke goederen te scoren: er is een kinderboekenverkoop en een duurzame kledingruilbeurs.