Jan Gras neemt afscheid van AGORA

30/01/2019

Na elf jaar neemt Jan Gras per 1 juni afscheid van het AGORA Theater in Lelystad om te genieten van een welverdiend pensioen.

Directeur AGORA Theater
Jan Gras, die in 2008 aantrad als directeur bij AGORA, heeft in de afgelopen jaren een groeiend Lelystads publiek enthousiast weten te maken voor het theater. Vanaf 2013 combineerde Jan, na het vertrek van de toenmalige programmeur, de programmeurstaken met die van directeur. Vanaf 2017 is hij terug getreden als directeur en heeft zich helemaal gericht op de theaterprogrammering van AGORA en twee andere theaters in de regio. Door zijn passie en jarenlange kennis van het theater heeft hij hier een geheel eigen invulling aan weten te geven. Vooral dans is door hem op de kaart gezet in Flevoland.

Andere werkzaamheden
Jan heeft ook zijn stempel gedrukt op het algemene cultuurlandschap van Lelystad. Naast zijn taken voor het AGORA Theater is hij festival directeur van LelySTART en werkt hij met vele culturele partners nauw samen, waaronder Seabottom Jazzfestival, Sint Voor Elk Kind en het Apollo Ensemble.

Hij stopt weliswaar als programmeur maar zijn passie voor cultuur zal er voor zorgen dat hij zeker actief blijft binnen de culturele sector.

Richard Wijnveldt, algemeen directeur, over het vertrek van Jan Gras: “Het AGORA Theater is Jan Gras buitengewoon dankbaar voor alles wat hij voor ons theater heeft betekend. Zijn bezieling en culturele bevlogenheid heeft ervoor gezorgd dat het AGORA Theater een bekende naam is geworden in Lelystad en ver daarbuiten. Ik zal hem gaan missen als directe collega, maar heb er alle begrip voor dat hij zijn bakens gaat verzetten.”

Jan Gras: “Afscheid nemen is op een bepaalde manier jammer, want ik heb hier een hechte en intensieve periode meegemaakt. Daar komt straks een einde aan. Maar tegelijkertijd is het iets moois: er staat voor mij veel nieuws te gebeuren en ook het AGORA Theater gaat een nieuwe fase in. Ik neem straks weliswaar afscheid, maar blijf vooralsnog in Lelystad wonen en zal regelmatig AGORA bezoeken. Dat ik hier straks welkom zal blijven is het grootste cadeau dat men mij kan geven.”

Opvolger Jolanda Boerhof
Jan Gras wordt opgevolgd door Jolanda Boerhof. Zij is sinds de zomer van 2018 verbonden aan het AGORA Theater als Hoofd Marketing & Communicatie. Deze functie zal zij gaan combineren met die van programmeur. De komende maanden zal Jan Gras zijn kennis aan haar gaan overdragen en leggen zij samen de laatste hand aan de programmering van seizoen 2019/2020.