Irene Medema stopt als directeur van Bedrijfskring Lelystad

15/11/2018

Na ruim zes jaar met veel plezier en gedrevenheid de rol van directeur Bedrijfskring Lelystad vervuld te hebben, heeft Irene Medema besloten haar rol beschikbaar te stellen. “Ik zou deze functie nog jaren kunnen blijven uitoefenen, toch vind ik het tijd om het stokje door te geven aan iemand anders die vanaf dit punt Bedrijfskring Lelystad weer verder brengt”, aldus Irene.

Mooie resultaten
Gedurende de zes jaar heeft Irene Medema als directeur veel mooie resultaten met Bedrijfskring Lelystad geboekt. Van spetterende BKL gala’s met ieder jaar weer een grotere opkomst, tot mooie evenementen zoals de Golf Cup en het Kart Event en drukbezochte bedrijfsbezoeken, waarmee BKL leden hun eigen bedrijf in het zonnetje konden zetten. Naast het netwerken zette Irene zich in voor de inhoudelijke kant van Bedrijfskring Lelystad. Belangrijke speerpunten van Bedrijfskring Lelystad zijn: kennisoverdracht door kennissessies over thema’s die ondernemers bezighouden, kennisgroepen zoals de maakgroep en foodgroep, maar ook belangenbehartiging richting overheden.

Naast het externe deel, heeft Irene Medema zich ook gestort op het verbeteren van de communicatie waardoor de zichtbaarheid vele malen groter werd. Ook is er een geheel nieuwe en grotendeels geautomatiseerde ledenadministratie ingericht en is de financiële positie van de bedrijfskring oersterk en solide geworden. “Het was een hele afwisselende, bijzondere periode waar ik met heel veel plezier op terugkijk”, vertelt Irene.  

Met trots afscheid nemen
“Bedrijfskring Lelystad is een prachtige club en ik ben heel trots op wat er nu staat. Na mijn vertrek blijf ik als ondernemer en dus als lid betrokken bij Bedrijfskring Lelystad en daarmee bij Lelystad en haar ondernemers”, aldus Irene. Tijdens het BKL Gala 2019, op 12 januari, neemt Irene Medema officieel afscheid en wordt de nieuwe directeur voorgesteld; wie dit wordt is nog niet besloten. Kandidaten kunnen tot en met 7 december solliciteren door een e-mail te sturen naar voorzitter Dirk Jan Verdoorn (dirkjan@bedrijfskring.nl).

Nieuwe directeur gezocht
Er wordt gezocht naar iemand die in zijn/haar persoonlijke leven voldoende ruimte en tijd heeft om op freelancebasis de rol van Irene Medema over te nemen. Het betreft bezoldigde en onbezoldigde werkzaamheden, met de focus op belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken voor en met de vele leden. De directeur bepaalt daarin zijn of haar eigen agenda. Het werk wordt bij voorkeur gecombineerd met een andere functie zoals het runnen van een eigen bedrijf.

Het volledige functieprofiel voor de directeur staat op de website van Bedrijfskring Lelystad.