Manifestatie Circulair Flevoland

26/10/2018

Flevoland heeft de ambitie om in 2030 dé grondstoffenleverancier van de circulaire economie te zijn. Dat is te realiseren, maar alleen als overheid, ondernemers en kennisinstellingen de handen ineen slaan. Daarom worden BKL leden uitgenodigd voor de Manifestatie Circulaire Economie op woensdag 7 november. 

De aanwezigen worden geïnspireerd met mooie voorbeelden uit de regio, gaan met elkaar in gesprek over de kansen en nieuwe businessmodellen in de circulaire economie én krijgen te zien waar we als provincie nu staan en waar we naar toe gaan.

Het programma bestaat uit twee onderdelen:

  1. Ochtend: bedrijfsexpedities
  2. Middag: conferentie

BKL leden kunnen kiezen of ze er de hele dag bij zijn of alleen bij het middagprogramma.

In de ochtend is het mogelijk om vanaf 10.30 uur op Expeditie in Flevolandte gaan. Je gaat dan op bezoek bij bedrijven in de provincie die bezig zijn met gebruikte materialen of groene grondstoffen. Neem een kijkje in hun circulaire keukens. Wat zijn de grootste uitdagingen? Wat levert het op? 

Het middagprogramma begint om 13.00 uur met een lunch en vindt plaats bij Eigen Wijze in Bant. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen; denk aan een talkshow waarin bestuurders, ondernemers en wetenschappers onder leiding van Marijke Roskam en boegbeeld Marieke van der Werf als tafeldame met elkaar in gesprek gaan. Ook krijgen aanwezigen de kans om met wetenschappers en ondernemers over circulaire innovaties te sparren en kunnen ze bij verschillende experts kennis ophalen en inspiratie opdoen bij pitches.

De volgende ticketopties zijn mogelijk:

  • Ticket voor het plenaire middagprogramma vanaf 13.30 uur

  • Ticket voor Expeditie Flevoland - groene grondstoffen + plenaire programma, vanaf 10.30 uur (biomassa of voedsel) (max. 12 personen)

  • Ticket voor Expeditie Flevoland - gebruikte materialen + plenaire programma, vanaf 10.30 uur (plastic of bouw & sloop) (max. 12 personen)

>> Tickets bestellen kan hier