BKL op de fiets

04/06/2018

Zaterdag 2 juni deed een team van ongeveer 15 BKL leden mee aan de Omloop van Flevoland. Kop over kop, bij elkaar in het wiel en natuurlijk onderweg voldoende eten en drinken. Het BKL cyclingteam legde zaterdag 85 en 125 kilometer af tijdens de Omloop van Flevoland.

Samen uit, samen thuis was het motto. Het was een mooie en gezellige tocht, waar ook nog werd genetwerkt.

"Bewegen is goed voor lichaam en geest. Natuurlijk ook voor leden van de bedrijfskring. Fietsen kan bijna iedereen en daarom is gekozen om mee te doen met toertocht De Omloop van Flevoland” op zaterdag 2 juni 2018", aldus Anne Hessels.

"Als voorbereiding op deze toertocht van 85 of 125 km is er op dinsdagavond in maand mei getraind. Ondanks onweer, regen, harde wind en tropische temperaturen is het toch iedere keer gelukt om met een groep van start te gaan. De training stond open voor alle leden ook kon je zaterdag 2 juni niet meedoen. Hierdoor is er leuke club ontstaan die graag blijft trainen op dinsdagavond. Dus voel je vrij om aan te sluiten", vertelt Hessels.

"Met genoeg kilometers in de benen zijn wij zaterdagmorgen, 2 juni, in Lelystad met 14 BKL fietsers (in het zwart en groen) van start gegaan. De eerste kilometers hebben we samen als groep gedaan en op knardijk zijn wij gesplitst in twee groepen: 7 fietsers bij 85 km en ook 7 fietsers bij 125 km. Het was prima fietsweer. Zeker niet te warm en we hebben het droog gehouden. De zon hebben we helaas niet gezien."

"De organisatie had voldoende rustpunten opgenomen voor een hapje (banaan, meloen en koek) en drankje en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Door deze uitstekende organisatie en voorbereiding heeft een ieder de tocht probleemloos kunnen uitrijden. Ik wil dan ook de toerclub Flevoland bedanken voor hun inzet en perfectie organisatie. Als het aan ons ligt doen wij volgend jaar graag weer mee", sluit Hessels af. 

Bekijk hier alle foto's