Maurice Leeser nieuwe directeur-bestuurder Sportbedrijf Lelystad

29/05/2018

Maurice Leeser start per 1 september aanstaande als directeur-bestuurder bij Sportbedrijf Lelystad. Hij volgt daarmee interim directeur Eelco Derks op, die tijdelijk het stokje van Marcel van Dongen heeft overgenomen.

Ruime ervaring in de sportwereld
Als directeur-bestuurder geeft Maurice Leeser leiding aan Sportbedrijf Lelystad. Maurice Leeser heeft een uitgebreide ervaring in de sportwereld onder meer als algemeen directeur bij het Watersportverbond en de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Leeser noemt het Sportbedrijf “een ambitieuze organisatie met een groot hart voor sport en bewegen in Lelystad”. Het stimuleren van een gezonde leefstijl van de inwoners van Lelystad noemt hij van groot belang. “Ik kijk er naar uit om vanaf september bij te mogen dragen aan een vitaal Lelystad en het Sportbedrijf uit te bouwen tot een klantgerichte en gezonde organisatie.”

Inspirerende en gedreven leider
Truida Jonkman, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd met de komst van Leeser. “Met Maurice Leeser krijgt het Sportbedrijf een directeur-bestuurder die denkt in kansen en mogelijkheden en die externe partners, zoals gemeente, het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven meeneemt in ontwikkelingen en betrekt bij nieuwe initiatieven. Maurice is een gedreven leider die mensen en organisaties aan zich en met elkaar weet te verbinden en kan inspireren tot vernieuwing.”

Bron: Sportbedrijf Lelystad