MBO College Lelystad en TOF bouwen samen aan de toekomst van de bouw

20/04/2018

MBO College Lelystad en Techniek Opleidingen Flevoland (TOF) hebben hun samenwerking naar ‘the next level’ getild. Al sinds een jaar werken beide partijen nauw samen om een nieuwe generatie vakmensen voor de bouw op te leiden. Op 18 april werd in aanwezigheid van wethouder Elly van Wageningen de gezamenlijke nieuwe onderwijslocatie aan de Havenweg officieel geopend. Alle bouw opleidingen, niveau 2 en 3, van MBO College Lelystad verhuizen naar deze locatie.

Uitdagende leeromgeving
De nieuwe locatie is een stap in de samenwerking en goed nieuws voor de studenten. Het biedt hen namelijk de kans om al op school, met de benodigde faciliteiten, aan de slag te gaan met docenten én vakmensen. “Het doel is om de focus te verleggen van een school omgeving naar een leerzame bouwplaats waar de theorie gelijk in de praktijk kan worden gebracht”, zegt Harry Mauw, directeur bedrijfsvoering bij MBO College Lelystad. Directeur TOF Freddie Buitenhuis vult aan: “Onze studenten zijn meer gericht op de praktijk dan op de theorie. Een uitdagende leeromgeving is daarom erg belangrijk. Deze stap zal hen helpen de kans op een diploma te vergroten. En dat is waar we het samen allemaal voor doen!” 

Samenwerking MBO College Lelystad en TOF
Sinds een jaar werken MBO College Lelystad en TOF samen om een nieuwe generatie vakmensen voor de bouw op te leiden. Dat wil zeggen, 1 dag in de week naar school en 4 dagen werken. De studenten worden opgeleid als timmerman, tegelzetter, metselaar, voeger of houtskeletbouwer en krijgen de keuze om op verschillende niveaus (niveau 1, 2 en 3) deze uitdaging aan te gaan. De studenten leren een vak, doen kennis op van de nieuwste technieken en krijgen daarnaast gelijk de kans om in de praktijk aan de slag te gaan en geld te verdienen. De studenten zijn over het algemeen jongeren die liever hun handen uit de mouwen steken dan dat ze in de schoolbanken zitten. “Juist daarom is een uitdagende omgeving op school ook zo belangrijk”, zegt Freddie Buitenhuis. De studenten zijn twee tot vier jaar – afhankelijk van de opleiding – verzekerd van werk. Maar ook daarna is de kans op een baan groot. Door het grote netwerk en de vele samenwerkingen krijgen de studenten volop kansen. Daarnaast zijn de afgestudeerde studenten breed opgeleid, weten ze veel van het vak en beschikken ze over gewilde papieren. Bovendien worden de studenten ook na hun opleiding geholpen bij het vinden van een baan.

Over MBO College Lelystad
MBO College Lelystad van ROC van Flevoland is een innovatieve en vooruitstrevende organisatie. Studenten en deelnemers aan het onderwijs bij MBO College Lelystad volgen onderwijs in Lelystad. MBO College Lelystad leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van autotechnicus en kapper tot steward(ess) en juridisch medewerker. MBO College Lelystad is onderdeel van ROC van Flevoland, één van de 42 ROC’s die ons land telt. ROC van Flevoland werkt  bestuurlijk samen met het ROC van Amsterdam.