Beste Talent van Lelystad: Efrem!

17/04/2018

Tijdens de Leerwerkverkiezing op 11 april 2018 is Efrem Abra Tekle verkozen tot Beste Talent van 2017. Uit handen van wethouder John van den Heuvel en voorzitter van de jury Andries Greiner ontving hij de trofee en een oorkonde. Efrem was één van de drie genomineerde talenten. De andere twee genomineerden waren Thirza Anakotta en Jordey Dammers.

Voorzitter van de jury Andries Greiner benadrukte in zijn verhaal dat het bij de verkiezing van het Talent van het Jaar niet om winnen gaat. Winnen doe je bij een wedstrijd. Dat is dit in zijn ogen niet. Hij vergeleek het met het krijgen van een onderscheiding. Die krijg je niet voor een bepaalde prestatie, maar omdat je steeds bezig bent je talent te ontwikkelen en een goede collega te zijn..

Stadsdichter Thomas Gerla en pianist Gijs droegen naast hun eigen repertoire over Lelystad een prachtig, speciaal voor de gelegenheid gemaakt gedicht  ‘talent’ voor.

Het Lelystad Akkoord heeft op 7 mei a.s. de verkiezing van het Beste Leerbedrijf. Deze vindt vanaf 15.30 uur plaats bij Werkbedrijf Lelystad. U bent van harte welkom!

De leerwerkverkiezing is georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt en is een hechte samenwerking tussen de belangrijke maatschappelijke partners, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid.

Leerwerkbedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de opstap naar de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is, zolang we er in gezamenlijkheid aan werken.