Opening Tulpenroute Flevoland op 14 april

12/04/2018

Op zaterdag 14 april om 10.30 uur vindt de opening van Tulpenroute Flevoland plaats bij Bed & Breakfast De Kandelaar te Biddinghuizen. Er is een tulpenmarkt met regionale producten, bezoekers kunnen van alles te weten komen over tulpen en er is een expositie over 100 jaar Zuiderzeewet, het thema van dit jaar.

‘Vanaf 2018 lopen de routes niet alleen door het buitengebied van Dronten, maar ook door Lelystad en Zeewolde. Daarom spreken we niet meer van Tulpenroute Dronten, maar van Tulpenroute Flevoland. De opening wordt dan ook verricht door wethouders van de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde’, vertelt voorzitter Herman Vermeer.

Vanaf 14 april kunnen tulpenliefhebbers vanuit de auto, op de fiets en lopend genieten van de kleurrijke bloemenzee in de polder. Vanaf deze datum zijn gedurende drie weken vier autoroutes, vier fietsroutes en een wandelroute in de gemeente Dronten, Zeewolde en Lelystad bewegwijzerd. Langs de routes worden verschillende activiteiten georganiseerd.

‘We starten op 14 april met een tulpenmarkt, waaronder bedrijven als onder andere Quaack eendenvlees, De Lelystadse Boer, Poldervers en The Grow Company, Flevosap, Windplan Groen, De Sternhof en Fruithal Smits te vinden zijn’, legt bestuurslid en eigenaar van De Kandelaar Mariska van Diepenbeek enthousiast uit.

Op 14 april wordt ook de expositie over de tulpenteelt geopend. ‘Aan de hand van foto’s geven we uitleg over de teelt van tulpen. Uiteraard kan er ook een kijkje worden genomen bij de tulpen op het veld’, vertelt ze. Lelystedeling Ed Voigt houdt een expositie over 100 jaar Zuiderzeewet en vertelt geïnteresseerden over Cornelis Lely, de Zuiderzeewerken en de inpoldering. Beide exposities duren tot 5 mei.

Tulpenroute Flevoland, die vorig jaar 50.000 bezoekers wist te noteren, hoopt dat de tulpen ook dit jaar weer veel liefhebbers uit binnen- en buitenland zullen trekken. ‘Een van onze doelstellingen is het buitengebied van Flevoland te promoten. Ons gebied is 50 jaar en wordt steeds karakteristieker. Dit laten wij graag aan de tulpenliefhebbers zien’, aldus voorzitter Herman Vermeer.

Bed & Breakfast De Kandelaar is te vinden aan Hoekwantweg 7 in Biddinghuizen. De locatie is gelegen aan de Autoroute Lelystad en Fietsroute Lelystad. Ook de routes in Dronten, Swifterbant en Zeewolde zijn makkelijk te bereiken vanuit Biddinghuizen. Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen.

De verschillende routes zijn online te vinden. Hier kun je ook terecht voor een overzicht van leuke activiteiten langs de verschillende routes.