Succesvolle opening Coloriet Behandelcentrum

21/03/2018

Lelystad is een behandelcentrum rijker. Vrijdag 16 maart opende Coloriet Behandelcentrum op feestelijke wijze haar deuren op de locatie Jol 11-07. Iedereen kan hier met en zonder verwijzing terecht voor fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en diëtetiek. Wijkinwoners, huisartsen en zorgprofessionals waren aanwezig bij de opening. Wethouder Janneke Sparreboom complimenteerde de behandelaren met het ondernemerschap.

Coloriet staat bekend als de specialist in wonen, zorg én behandeling, met name voor ouderen. Maar de doelgroep waarop Coloriet Behandelcentrum zich richt is veel breder. Iedereen wil het liefst gezond oud worden, daarom is er gekozen voor een laagdrempelige locatie naast RAF Sport. Wie behoefte heeft aan behandeling en/of advies, jong en oud, kan terecht bij een team van deskundige professionals. Dit past ook bij de lijn van de gemeente die zich richt op preventie.

Eerste behandelcentrum in de wijk
‘De professionele, gepassioneerde behandelaren van Coloriet Behandelcentrum werken multidisciplinair’, legt Aukje Reinders, bestuurder Coloriet, uit. ‘Dat wil zeggen dat de lijnen tussen de vier disciplines die hier onder één dak zitten kort zijn.’ Jong of oud, iedereen kan met en zonder verwijzing terecht bij fysiotherapie, diëtetiek, logopedie en/of ergotherapie en mocht het nodig zijn om diverse disciplines met elkaar te combineren, dan is dat mogelijk. ‘De één is gespecialiseerd in voeding, de ander adviseert over kauw- en slikproblemen, een derde verhelpt rugklachten en weer een ander biedt ondersteuning bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen’, vertelt Jerry Meijer, één van de fysiotherapeuten van Coloriet Behandelcentrum. ‘Samen weten we meer.’

Meer informatie staat op www.coloriet.nl/behandelcentrum.