Windesheim Flevoland zoekt praktijkopdrachten

06/11/2017

Hogeschool Windesheim Flevoland organiseert donderdag 7 december een nieuwe editie van het Comakership Meetingpoint. Tijdens het evenement brengt de hogeschool organisaties en studenten met elkaar in contact voor het uitvoeren van Comakerships (praktijkopdrachten). Bedrijven en instellingen worden van harte uitgenodigd deel te nemen en hun opdrachten aan studenten voor te leggen.

Het Meetingpoint is vooral bedoeld voor bedrijven die op zoek zijn naar studenten management, economie, ICT en techniek. De aanwezige studenten starten in februari 2018 met hun Comakerships. Onder hen zijn veel afstudeerders. Zij gaan op zoek naar oplossingen voor concrete vraagstukken van organisaties. Tegelijkertijd helpen bedrijven studenten aan een leerzame ervaring.

Wat zijn Comakerships?
Als organisatie loop je soms tegen vraagstukken aan die je graag wil oplossen en/of beter wil onderzoeken. Maar medewerkers hebben niet altijd tijd. Of de juiste kennis is niet in huis. De studenten van Windesheim Flevoland kunnen dan goed van pas komen. Zij zoeken tijdens het Meetingpoint een Comakership en in een enkel geval een stage.

Bij een Comakership leveren de studenten op basis van onderzoek in enkele maanden een product of een dienst op. Stages zijn soms ook onderdeel van de opleidingen. In een stage loopt de student een tijdje mee op de afdeling. Sommige Comakerships worden door groepjes studenten uitgevoerd. Afstudeerders werken vaak individueel aan een opdracht.

Programma
Het evenement heeft de vorm van een beurs en netwerkbijeenkomst. Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 - 16.30 uur: Welkom en inloop op de 1e verdieping
16.30 - 17.45 uur: Meetingpoint beursvloer
17.45 - 18.45 uur: Hapje en drankje
18.45 - 21.00 uur: Voorverkiezing Comakership van het Jaar

Verkiezing Comakership van het Jaar
Na afloop van het Comakership Meetingpoint geven studenten die deelnemen aan de Comakership van het Jaar Verkiezing een pitch. Deze pitches bepalen welke Comakerships kans maken op de Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership 2018, die in mei volgend jaar wordt uitgereikt tijdens het Flevopenningengala.

Aanmelden
Het Comakership Meetingpoint vindt plaats op donderdag 7 december aan de Hospitaaldreef 5 in Almere, van 16.30 tot 17.45 uur. Ondernemers, bedrijven en instellingen zijn van harte welkom om zich te presenteren. Kijk voor meer informatie, een overzicht van de gevraagde opdrachten en aanmelden hier.