BKL en JCI halen met Haringparty 8.000 euro op voor de Roparun!

22/06/2017

Op woensdag 21 juni vond onder zeer zonnige omstandigheden de BKL en JCI Haringparty plaats. Vanaf 16.30 uur wandelden circa 150 Lelystadse ondernemers het restaurant de Vier Engelen binnen. Toen iedereen voorzien was van een welkomstdrankje, startte de veiling van het vaatje haring. Vlak voor sluiting van de veiling werd het tot op dat moment opgehaalde bedrag verdubbeld door het laatste gezamenlijke bod van Ready for Living, AH Voorhof en Gorter Vastgoed. Zij mogen zich de blije eigenaren van het eerste vaatje haring noemen! Hiermee is de opbrengst van de veiling op het prachtige € 8.000 gekomen.

“Wat een geweldig bedrag hebben we opgehaald voor Roparun! Ik ben heel erg tevreden. Mooi hoe onze Lelystadse ondernemers betrokken zijn bij de vele goede doelen”, is de eerste spontane reactie van Irene Medema, directeur van de BKL.

BKL en JCI Haringparty

De Haringparty is op initiatief van Bedrijfskring Lelystad en JCI (Junior Chamber International) Flevoland georganiseerd. Deze internationale netwerkorganisatie heeft meer dan 200.000 leden verspreid over 110 landen. “Samen met JCI wilden we een leuk einde van de dag organiseren”, vertelt Irene Medema. “En tegelijkertijd was dit een mooie gelegenheid om de Roparun te steunen.”

Veel leuke prijzen

Bart Jan Binnerts van Hak & Rein Vos zag toe dat de Amerikaanse veiling van het vaatje haring goed verliep. Samen met BKL directeur Irene Medema nam hij de rol als veilingmeester op zich. Alle aanwezigen die een bod uitbrachten maakten kans op verschillende leuke prijzen. Zo heeft Loyalty Groep een prachtige kart van Kart Centrum Lelystad gekregen en Jonathan Vosselman (Albert Heijn Voorhof) ontving van Ekris een ’lang weekend rijden in een Mini Cabrio’ cadeau. Angelique van Vendeloo (Tax Heaven) won een VIP arrangement tijdens de intocht van de Sint, aangeboden door ECL werkgroep sinterklaas-intocht.

De Roparun

De opbrengst van de veiling is naar het goede doel de Roparun gegaan; dit is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarmee geld wordt opgehaald voor mensen met kanker. “De BKL vindt het erg belangrijk om de Roparun te steunen”, licht Irene Medema toe. “Afgelopen Pinksteren deed ook een estafetteteam uit Lelystad hieraan mee. In dit team zitten verschillende Lelystadse ondernemers en wij helpen hen graag.”

Gezellig netwerken

Na afloop van de veiling konden de aanwezigen genieten van DJ Nikky Hendrix en zanger Roy Oostweegel. Beiden traden geheel belangeloos op voor het goede doel. En natuurlijk werd er genoten van de nieuwe haring aangeboden door de Vier Engelen! De BKL en JCI Haringparty was bovendien een mooie gelegenheid om elkaar als ondernemers weer te spreken en dat werd volop gedaan. Op naar volgend jaar!