Terugblik Metropoolregio Amsterdam 19 juni

21/06/2017

Jaarlijks wordt in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) door TNO, Ernst &Young, Ecorys en de Vrije Universiteit de staat van de economie van de MRA onderzocht. De resultaten daarvan worden in cijfers en nadere analyses gepubliceerd. Recent is de publicatie Economische Verkenningen MRA 2017 verschenen. Lelystad en Almere vormen samen een deelregio en profiteren c.q. dragen op hun eigen manier bij aan de economie binnen de gehele MRA.

Op maandag 19 juni presenteerde Henri de Groot (Professor of Regional Economic Dynamics VU University Amsterdam) de jongste cijfers uit de verkenningen voor de economie van de Flevolandse MRA-deelregio. Hoe goed doet de MRA het, ook ten opzichte van concurrerende Europese regio’s? Is de groeiverwachting binnen de regio overal even sterk; en welke positie nemen Almere en Lelystad in? Hoe kunnen Almere en Lelystad profiteren van de economische opleving? Wat kunnen we verwachten van de huidige investeringen in infrastructuur, in Lelystad Airport en Flevokust Haven? En hoe moet Lelystad kijken naar de regio Zwolle?

Lelystadse ondernemers waren uitgenodigd namens het college van Lelystad: Ina Adema (burgemeester)
en Bedrijfskring Lelystad, Andries Greiner (voorzitter)

Download hier de presentatie