Online platform 12 Heroes

06/06/2017

Toomba en Extreme Media hebben met ondersteuning van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland een programma en een online platform, www.12Heroes.nl, ontwikkeld om de ICT sector binnen Flevoland te versterken. Een groot knelpunt op dit moment in de sector is het vinden en binden van ICT medewerkers, bedrijven krijgen steeds meer moeite hun vacatures in te vullen. ICT studenten kiezen voor banen buiten Flevoland. Pijlers in het programma zijn arbeidsmarkt, onderwijs en innovatie.

Binnen het programma zijn drie branches te onderscheiden: online, connectivity en ICT solutions. In de eerste fase zal de focus op de online branche liggen. Naast de website zullen de bedrijven programma’s gaan aanbieden om potentieel personeel te interesseren en te binden aan banen in de ICT sector. ICT bedrijven uit de branches kunnen partner worden en een actieve rol in de uitvoering van het programma krijgen.

IT talenten zijn een belangrijke doelgroep voor de ICT bedrijven. Daarom waren de drie partijen op donderdag 1 juni aanwezig bij de Comakership Meetingpoint bij Hogeschool Windesheim in Almere om de studenten te interesseren voor stageplaatsen en banen bij ICT bedrijven in Flevoland.

Het platform wordt nog verder ontwikkeld en er wordt eind 2017 een hackathon georganiseerd. De studenten van Windesheim krijgen een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het platform en de marketingcampagne. De reacties van de studenten zijn tot dusver enthousiast.

Bent jij, als ICT bedrijf uit Flevoland, ook enthousiast geworden en wil je mee participeren aan dit uitdagende project? Kijk voor meer info op: www.12Heroes.nl. Samen sta je sterk!