Inditex bouwt distributiepunt in Lelystad

05/05/2017

Inditex, een van ’s werelds grootste modeverkopers, gaat in Lelystad een nieuw distributiepunt bouwen. Het distributiepunt vormt een aanvulling op de activiteiten van ‘Inditex Central Logistics Platforms’ in Spanje. De bouw vergt een aanvangsinvestering van ca. € 100 miljoen. Op het in ontwikkeling zijnde Lelystad Airport Businesspark (LAB), grenzend aan de luchthaven die in april 2019 als twin-airport van Schiphol met passagiersvluchten start, neemt Inditex in eerste instantie een kavel van 35 hectare af.

Kleding aan rekken in distributiecentrum Inditex (Foto: www.inditex.com)

Groeiverwachtingen

Inditex geeft aan: "We hebben een distributiepunt nodig in centraal Europa in aanvulling op de activiteiten van ‘Inditex Central Logistics Platforms’ in Spanje, anticiperend op de groeiverwachtingen van het concern. Lelystad heeft de ideale combinatie van kwalitatief goede fysieke en digitale infrastructuur. De functie van deze vestiging is om de centrale distributiehubs in thuisland Spanje te ondersteunen met hun distributietaken."

Bouw

De bouw van het distributiepunt in Lelystad begint zo spoedig mogelijk. Voor het gebouw wordt een LEED Gold certificering nagestreefd, het bewijs dat bij de bouw de beste duurzaamheidsprincipes zijn toegepast. In 2019 gaan de eerste operationele activiteiten van start; in 2020 moet het distributiepunt volledig in bedrijf zijn. In de eerste fase biedt het werkgelegenheid aan 400 arbeidsplaatsen. Dat kan zelfs verdubbelen afhankelijk van marktontwikkelingen en bedrijfscapaciteit.

Over Inditex

Inditex heeft acht merken: (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home en Uterqüe). De modekleding wordt verkocht in 7.292 winkels in 93 landen. De organisatie en productiestructuur van Inditex omvat het volledige proces: van ontwerp naar fabricage, tot distributie en verkoop in eigen winkels en online in 43 landen. 

Lelystad Airport Businesspark, handelsnaam van OMALA NV, is een gezamenlijke ontwikkeling van gemeente Lelystad, gemeente Almere en provincie Flevoland.