Nationale Kartbeurs Lelystad: de jacht op de nieuwe Max

06/02/2017

Begin januari vond in Lelystad voor het vierde jaar op rij de Nationale Kartbeurs plaats. Dit keer was er opvallend veel pers aanwezig. Waarom? Er werd gezocht naar de nieuwe Max Verstappen!

Ook opvallend was het bevroren wegdek en de vele beteuterde gezichten. Vanwege ijzel en mist had de ANWB voor het hele land code oranje afgekondigd, iets waar ook raceliefhebbers klaarblijkelijk gevoelig voor zijn; in vergelijking met de voorgaande jaren viel het bezoekersaantal mee. Rond lunchtijd begon de kartbeurs dan toch tot leven te komen; terwijl moeders hun kinderen in nieuwe race-overalls propten, verdiepten de vaders zich in de állernieuwste karts (à 10.000 euro per stuk).

De jacht op de nieuwe Max Verstappen

Het was al de vierde keer dat Kartcentrum Lelystad de kartbeurs organiseerde, maar de zogenoemde Formido Talentscouting was wél nieuw. Beter bekend als ‘de jacht op de nieuwe Max’. In de weken voorafgaand aan de beurs konden ouders hun piepjonge kroost aan de hand van een mailtje opgeven voor de competitie. Uit de vele aanmeldingen koos een vakjury vijf gelukkigen. Tijdens een cursusdag bij het Kartcentrum mochten zij een dag lang kennismaken met de sport. Tijdens de beurs vertoonde het vijftal zijn kunsten en aan de hand van die vertoning koos de jury een winnaar: de nieuwe Max Verstappen. Winnaar Frens van der Zanden uit Sint-Oedenrode ontving een splinternieuwe kart én een lespakket van Kartcentrum Lelystad mee naar huis. Oefening baart tenslotte kunst!