Startbijeenkomst 'Floriade werkt challenge'

01/02/2017

Op donderdag 27 januari was er in het WTC Almere een bruisende startbijeenkomst van de ‘Floriade werkt challenge’. Rhode de Heer bezocht voor de BKL deze bijeenkomst. De challenge is één van de eerste initiatieven die de Floriade van 2022 tot een succes moeten maken. De challenge roept op om mee te denken over en helpen aan de toekomst van onze voeding. Omdat de prognose is dat in 2050 70% van de 9 miljard mensen op aarde in stedelijk gebied woont, is een grote vraag hoe we voor voldoende gezonde voeding zorgen.

De challenge biedt de kans om innovatieve businessconcepten te presenteren. De winnaars krijgen de kans hun concept versneld te realiseren. Tijdens de bijeenkomst werden de drie uitdagingen van deze challenge verder toegelicht:

  • Slim duurzaam bodem gebruik
  • Slimme voedselketen meer opbrengst en minder afval 
  • Slimme voeding gezonder oud worden

Inspirerende sprekers die zelf actief zijn op één van deze gebieden vertelden tijdens de startbijeenkomst hun eigen verhaal om meer gevoel te krijgen voor de kansen die er zijn. Zo presenteerde Chantal Engelen van Kromkommer hoe zij groente en fruit dat anders doorgedraaid zou worden verwerken in onder andere gezonde soepen. De soeplijn is een zakelijk succes én draagt bij aan duurzaamheid. Voor mkb-ers of start-ups uit Flevoland is een aparte categorie in de challenge, wat interessante mogelijkheden kan bieden voor bedrijven uit Lelystad. Voor meer informatie ga naar de website