Ronald en Harald van Wijk: “De toenemende economische ontwikkelingen in Flevoland zijn erg interessant”

18/01/2017

Het is jullie vast niet ontgaan: Loading Systems won afgelopen zaterdag de BKL Trofee. Een goed moment voor de BKL om meer over dit mooie bedrijf te vertellen! De tweelingbroers Ronald en Harald zijn sinds 2000 de Managing Directors van Loading Systems; een bedrijf dat zich bezighoudt met industriedeuren en het laden en lossen van vrachtwagens. Wat in 1965 begon als eenmanszaak van hun vader, is inmiddels uitgegroeid tot een multinational.

En deze multinational is sinds twee jaar ook lid van de BKL. “We zijn erg internationaal georiënteerd, maar ons hoofdkantoor staat in Lelystad”, vertellen de broers. “Daarom vonden we het belangrijk om ons aan te sluiten bij de BKL. En ook vanwege de toenemende economische ontwikkelingen in Flevoland.”

Van eenmanszaak tot multinational

Zoals gezegd is Loading Systems in 1965 als eenmanszaak opgericht. De vader van Ronald en Harald is 15 jaar later via Amsterdam, Hoofddorp en Vijfhuizen in Lelystad terecht gekomen. “Inmiddels zitten we dus al 37 jaar in Lelystad”, vertelt Harald “hier is destijds ook de eerste fabriek gebouwd.” In 2000 hebben Ronald en Harald de algemene leiding aangenomen.  “Het bedrijf is enorm gegroeid”, concludeert Harald. “Van een kleine eenmanszaak tot een multinational, die zich ontwikkelt richting een jaarlijkse omzet van 100 miljoen!” De twee broers zijn trots, maar blijven bescheiden. “We vinden het belangrijk om zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk te blijven”, licht Ronald toe “we willen dat onze werknemers trots zijn op het bedrijf, maar ook zéker op het werk dat ze doen.”

Over Loading Systems

Van handige Dock Levellers waarmee je het niveau- en afstand verschil tussen de perronvloer en de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk kunt overbruggen, tot branddeuren die afsluitingen creëren; Loading Systems houdt zich overal mee bezig. Ook is het bedrijf veel met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid in de weer; zo zijn de twee broers bijvoorbeeld in 2011 binnen het spuitproces overgestapt van oplosmiddel houdende verf naar een speciale water gedragen verf die zorgt voor een lagere uitstoot. “De markt vraagt om groene en veilige producten”, vertelt Harald. “Wij produceren deze graag.”

Loading Systems: sinds 2015 lid van de BKL

“We hebben lang getwijfeld om lid van de BKL te worden”, bekent Harald. “Als internationaal georiënteerd bedrijf zijn Ronald en ik weinig op kantoor in Lelystad.” Toch besloten de mannen in 2015 om zich aan te melden. “We konden er niet omheen: de toenemende economische ontwikkelingen in Flevoland én de opstart van een divisie binnen de BKL voor internationaal opererende bedrijven sprak ons enorm aan”, aldus Harald. Nu, 2 jaar later, zijn de twee broers erg positief over hun ervaring bij de BKL. “De BKL maakt echt haar functie waar en is op diverse vlakken zeer actief”, licht Ronald toe “Het is belangrijk dat je als bedrijf zijnde je sociale verantwoordelijkheid neemt, daarbij hoort dus óók het samen optrekken met bedrijven in de regio. Dit maakt de regio sterker en aangenamer voor nieuwe bedrijven.”