Update Luchthaven Lelystad

19/12/2016

Na een druk jaar, waarin veel aandacht uitging naar de verschillende aanbestedingen, zijn er nu op en rondom de Luchthaven de eerste stappen op weg naar de uitbreiding te zien. Aankomend jaar zullen er diverse activiteiten plaatsvinden waardoor men goed kan zien dat het nu echt gaat gebeuren. Veel infraprojecten op en rondom het gebied zal men kunnen waarnemen. Ook in de pers is het onderwerp Luchthaven Lelystad prominent aanwezig.

Een vervelende omstandigheid is dat Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) nu aangeeft meer tijd van voorbereiding nodig te hebben. Reden is het tekort aan verkeersleiders door de zeer zware opleidingseisen en het aansluiten op het routenet op 3 km hoogte.

De Luchthaven is aan de kant van de huidige terminal bezig onderzoek te doen naar uitbreiding van de capaciteit voor de bedrijven. En eventueel nieuw te vestigen bedrijven.

We kijken ook uit naar nieuwe bedrijven die zich nu hopelijk vestigen op en rondom de Airport. Wel krijgen we eerst nog even last van alle activiteiten op en rondom de A6 en de Larserdreef. Maar dat is voor een goed doel. Wij gaan er nog steeds vanuit dat alles heel voorspoedig zal verlopen!