Bedrijfsadviseurs richten crowdfunding platform op

07/12/2016

Bedrijfsadviseurs Martien Rienks, Huib van Vliet en Ferdinand Zomerman hebben crowdfunding platform in2thecrowd opgericht. Het bedrijf wil goede ideeën van ondernemers verder brengen, zodat de regionale economie in Flevoland een extra boost krijgt. Het motto is ‘Financing the greatest ideas’. De eerste vijf aanvragers van kapitaal krijgen toetsing en plaatsing op in2thecrowd.nl t.w.v. 625 euro cadeau.

Volgens Van Vliet, een van de initiatiefnemers van in2thecrowd, zijn er genoeg ondernemers met goede plannen. “Maar soms hebben zij net even die extra coaching nodig om het kapitaal bij elkaar te krijgen. Wij adviseren steeds vaker om de combinatie eigen vermogen, een bancaire lening én crowdfunding in te zetten. Hoeveel meer wordt er dan wel niet mogelijk? Juist voor stimulering van de economie, nieuwe werkgelegenheid en investeringen. We kunnen ondernemers voor, tijdens en na een crowdfunding campagne coachen, daar ligt onze toegevoegde waarde.”

Crowdfunding platform

In2thecrowd helpt gevestigde ondernemers in het MKB bij uitbreiding, investering of bedrijfsovername. Ook startende ondernemers kunnen een beroep doen op het nieuwe platform. “Wij geloven in de kracht van de crowd. Volgens ons is de kern van crowdfunding; met veel mensen iets mogelijk maken,” zegt Zomerman van in2thecrowd.

Nieuwe projecten aanmelden

Een projectvoorstel wordt getoetst door in2thecrowd en daarna ingediend bij Crowdpartners. Zij hebben toestemming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om op te treden als tussenpersoon. Na groen licht start via in2thecrowd.nl de wervingscampagne voor geld. Rienks van in2thecrowd heeft onlangs twee crowdfunding projecten met succes afgerond; eet- en uitgaanscafé The Bottom in Emmeloord en de Twente Geitenhof in Markelo. 

Founders met ervaring

De oprichters van in2thecrowd zijn bekenden in het vak. Martien Rienks uit Marknesse heeft ruim dertig jaar ervaring met het begeleiden van bedrijven en het vinden van (alternatieve) financieringen voor het MKB. Huib van Vliet uit Swifterbant is al veertig jaar actief in het begeleiden van zakelijke transities. Ferdinand Zomerman uit Dronten begeleidt al twintig jaar MKB ondernemers bij het bepalen en verbeteren van hun bedrijfsstrategie. Het kantoor van in2thecrowd is gevestigd aan de Larserpoortweg 50 te Lelystad.

Meer info vind je op www.in2thecrowd.nl.
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@in2thecrowd.nl of bel 085 – 74 70 052.