Basisschoolleerlingen maken kennis met techniek!

28/11/2016

Op donderdag 24 en vrijdag 25 november hebben ruim 400 leerlingen van Lelystadse basisscholen op het Vakcollege Lelystad Kennis gemaakt met techniek. Er zijn steeds meer mensen nodig in de technische beroepen, dat lees je bijna dagelijks in de kranten. Het Vakcollege heeft de opdracht hiervoor kinderen te interesseren, voor de derde keer op rij werden hiervoor de Techniekdagen gehouden.

In vier dagdelen werden 100 enthousiaste leerlingen welkom geheten en in groepjes van 20 kregen zij 5 workshops. Er werden stroomkringen gemaakt, gezaagd, gesoldeerd, met de 3d-printer gewerkt en een scheikunde experiment gedaan. Na de laatste workshop ging iedereen moe maar trots op hun werkstukjes weer op de fiets.                                                                 

De vele bedankjes gaven aan dat het geslaagde dagen waren.

Nu maar hopen dat de belangstelling voor techniek gewekt is.