Kubus blij met haar nieuwe aangezicht

23/11/2016

Op woensdag 7 december vindt de officiële opening plaats van de vernieuwde begane grond van het gebouw Kubus. Burgemeester Ina Adema is bereid gevonden de openingshandeling te verrichten. Kubus nodigt alle Lelystedelingen uit om kennis te maken met de vernieuwde begane grond en organiseert daarom een klein feestje op het eind van de middag. Live muziek, theater en dans begeleiden de openingsborrel, zoals je dat van Kubus mag verwachten.

Upgrading in een drietrapsraket

Kubus stond een jaar geleden nog volledig in de steigers, omdat de buitenkant van het gebouw nodig onder handen genomen moest worden, de gebruikers wisten toen nog niet waar Kubus een jaar later zou staan. De steigers leverden een schoongemaakt gebouw en fris schilderwerk. Vervolgens kwam het buitengebied van Kubus in beeld: het resultaat, een totaal vernieuwde parkeerplaats en nieuwe groenvoorziening. Daarna werd gesproken over het verplaatsen van de hoofdingang richting Agora. Wandelroutes en fietsstalling werden hierop aangepast. Pal voor de zomervakantie startte de rigoureuze interne verbouwing. Loze ruimtes zijn verwijderd, de doka’s zijn verdwenen en de begane grond is aangewezen als hét visitekaartje van Kubus. De foyer is licht en ruim, er zijn grote lokalen op de begane grond gecreëerd, waar men kan zien wat er allemaal gebeurt en enthousiaste vrijwilligers heten alle bezoekers van harte welkom.

En passant kent Kubus nu als een prachtige entree, met in de foyer plaats voor 200 bezoekers en naast de Kunstuitleen een nieuwe huurder: De Ontdekhoek. Er is een nieuwgebouwd slagwerklokaal en een vernieuwde bewegwijzering, die de onbekende gast minder laat verdwalen in het gebouw.

Wees welkom op woensdag 7 december tussen 16.00 en 18.00 uur en geniet van een gebouw dat klaar is voor de komende 10 jaar!