AppRuption #Edtech Editie: Studenten ontwikkelen apps

23/11/2016

Studenten HBO-ICT Information Engineerin gaan apps ontwikkelen op het thema onderwijsvernieuwing en digitaal leren. Dit doen ze samen met diverse ICT bedrijven. Gedurende AppRuption gaan studenten aan de slag om innovatieve apps te ontwikkelen met business potentie. Deze tweede editie van AppRuption staat in het teken van digitaal leren en onderwijs innovatie. Dit thema wordt ook wel Edtech genoemd in de industrie: Educational Technology.

Tijdens AppRuption worden de studentengroepen begeleid door ICT professionals van DPA IT, Elements Interactive, Marviq, Oracle Academy en Toomba. 

Een aantal spelers op het gebied van onderwijsvernieuwing komt een talk geven om de studenten te inspireren op het thema, dit zijn Jimmy van Zaanen, Adham Laamraoui en James Veenhoff. Jimmy van Zaanen is oprichter van 21toolkit: zij ontwikkelen 21e-eeuwse methodes en materialen voor in de klas. Adham Laamraoui is de bibliotheek op zijn kop aan het zetten als hoofd programmamanager digitale innovatie in de nieuwe bibliotheek van Almere. James Veenhoff is de oprichter van Amsterdam Fashion Week, partner bij strategiebureau Fronteer Strategy, begon ooit zijn eigen jeansmerk en maakt met een door hem ontwikkeld opleidingstraject spijkerbroeken met mbo-klassen.

De studenten krijgen een workshop in lean startup methodology van Robin Schuil, mede-oprichter van Marktplaats en mentor bij StartupBootcamp. Een succesvol (technologie) bedrijf oprichten... Waar begin je? David van der Loo van Appspecialisten vertelt de studenten over businessmodellen met apps. Hoe wordt er geld verdiend met apps?

Er is ook een jury die aan het eind van de twee dagen het resultaat beoordeeld op technische uitvoering, innovatieve karakter en business potentie. De jury bestaat uit de volgende leden:

  • Ineke Mastenbroek - Directeur Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland
  • Robin Schuil - Entrepreneur, mentor StartupBootcamp & mede oprichter marktplaats
  • Afgezant van het Windesheim Flevoland.

AppRuption vindt plaats op 30 november en 1 december. Op 1 december nodigen wij alle BKL leden van harte uit om te komen kijken naar de eindpresentaties van de studenten. Deze presentaties vinden plaats in de nieuwe bibliotheek van Almere Stad om 18:30. De nieuwe bibliotheek is hier de perfecte locatie voor, deze is namelijk zelf óók aan het innoveren onder leiding van programmamanager Digitale Innovatie Adham Laamraoui. In het digital lab van de bibliotheek zorgen zij ervoor dat de bibliotheek een relevante speler blijft in het digitale tijdperk. Vandaar dat zij ook een samenwerking aan zijn gegaan met StartupAlmere en een evenement als AppRuption faciliteren.

Aanmelden voor de presentaties kan via www.appruption.org. Er is een beperkte hoeveelheid kaarten beschikbaar.

AppRuption is mede mogelijk gemaakt door alle deelnemende partijen waaronder Windesheim Flevoland en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

Voor vragen neem contact op met de organisator van AppRuption:

Menno van Dam 
menno@appruption.org