Michael Top: “Elk bedrijf moet zich bij de BKL aansluiten”

21/11/2016

Michael Top, ooit de jongste ondernemer van Nederland, besloot in 2000 zijn slag te slaan en startte schoonmaakbedrijf TOP & TOP. Van dagelijkse schoonmaak tot periodiek onderhoud; TOP & TOP Schoonmaak is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde naam op het gebied van schoonmaakdiensten. Ondertussen is Michael ook weer geruime tijd met zijn bedrijf lid van de BKL. “Ik vind dat elk bedrijf in Lelystad zich bij de BKL aan moet sluiten”, aldus Michael.

Over schoonmaakbedrijf TOP & TOP

“Mijn vader werkte bij een groot schoonmaakbedrijf en ik dacht: wat papa kan, dat kan ik ook. Maar dan beter!”, vertelt Michael. Al snel bleek dat hij een rasechte ondernemer is. Ook vandaag de dag groeit het bedrijf nog flink, zo is alleen al in het afgelopen jaar een stijging van 14% te zien. Met ruim 50 medewerkers in dienst, is TOP & TOP Schoonmaak letterlijk van alle markten thuis. “Van vloerreiniging en glasbewassing, tot bouwschoonmaak en grondige toiletreinigingen; wij maken schoon in de breedste zin van het woord”, legt Michael uit. Ook de ‘soorten’ bedrijven waar TOP & TOP werkzaam is, groeit gestaag. “Een apotheek of notaris en alles wat daar tussen in zit”, grapt Michael.

TOP & TOP Schoonmaak en de BKL

Over de BKL is Michael Top zeer te spreken. Sterker nog, in zijn ogen zou elk bedrijf in Lelystad zich aan moeten sluiten bij deze organisatie. “De BKL behartigt de belangen van bedrijven, en dat is prettig.”, zegt Michael. “Samen sta je nou eenmaal een stuk sterker dan in je eentje.” Hoewel het krijgen van nieuwe klanten ook zeker een fijne bijkomstigheid is, was dat voor Michael zeker niet de doorslaggevende reden om zich bij de BKL aan te sluiten. “Ik zie de BKL echt als een verbinding tussen Lelystadse bedrijven. Dat was voor mij een belangrijke reden om lid te worden”, aldus Michael.