Lokale arbeidsmarktintermediairs Flevoland werken samen!

21/11/2016

De Lelystadse arbeidsmarktintermediairs hebben zich binnen de BKL - Bedrijfskring Lelystad - samengevoegd tot de commissie “Arbeidsmarkt”. Deze commissie telt tien actieve leden die zich dagelijks bezighouden met de lokale en regionale arbeidsmarkt in Flevoland. 

Nu de handen ineen zijn geslagen, kunnen werkzoekende en forenzen nóg effectiever geholpen worden bij het vinden van een geschikte baan in de regio. Door de intensievere samenwerking van de arbeidsmarktintermediairs is er toegang tot 20.000 bedrijven in Flevoland. Aangezien de arbeidsmarkt-spelers nauwe banden onderhouden met het bedrijfsleven en non profit organisaties, kan men gemakkelijk de vertaalslag maken naar de behoefte op gebied van (toekomstig noodzakelijke) kennis en kunde van werknemers. Door deze goede aansluiting met het bedrijfsleven kunnen (potentiële)werknemers zich voorbereiden op de (toekomstige) arbeidsmarkt.

De eerste gezamenlijke successen van de BKL Commissie “Arbeidsmarkt” zijn al geboekt! Onlangs bezochten ruim 135 werkzoekenden de voor hen georganiseerde banenbeurs in het stadhuis van Lelystad. De werkzoekenden maakten kennis met de deelnemende arbeidsmarktintermediairs. De intermediairs gaven werkzoekenden advies over hun CV, opleiding en toekomstige banen/vacatures en dat zorgde voor rijen bij de intermediairs. Met grote trots kunnen wij melden dat tien bezoekers van het event reeds een baan hebben gevonden via de deelnemende partijen. Samenwerken werkt!

Maandag 14 november 2016 werd Patricia Zwaagman van Servicepunt Flex enthousiast ontvangen bij een bijeenkomst van de commissie. Juist door samen op te trekken kunnen de bemiddelaars met elkaar een boost geven aan de lokale arbeidsmarkt! Gezien de grote regionale kansen als de ontwikkeling van Lelystad Airport en de Flevokust zullen er de komende jaren veel banen ontstaan en is samenwerken van groot belang.

De volgende arbeidsmarktintermediairs vormen de BKL commissie Arbeidsmarkt; Alles Werkt, Burger Support, Hanzewerk, JaLo Interim Solutions, Online-People, Randstad, Tempo Team, Kwintes en We Match.

De arbeidsmarktintermediairs werken bovendien nauw samen met het UWV, Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en het lokale Werkbedrijf Lelystad om gezamenlijk de werkloosheid in Lelystad te verminderen/voorkomen. 

De Bedrijfskring Lelystad stimuleert deze groep arbeidsmarktspelers om gekwalificeerd personeel in de stad te (be)houden. Hier kan het bedrijfsleven voordeel mee behalen.