Bedrijven en onderwijs verdedigen Windesheim

21/11/2016

Spint Lelystad te weinig garen bij de komst van Windesheim Flevoland? Een deel van politiek Lelystad leek eerder dit jaar deze vraag met 'ja' te beantwoorden, maar de hbo-instelling krijgt nu een steun in de rug van de BKL en diverse onderwijsverenigingen.

Ze hopen met deze brief de raad te overtuigen tot een positief te besluiten over de positiebepaling van Windesheim Flevoland en Lelystad.

Positieve impact
De voorzitters van de Bedrijfskring Lelystad, het MBO College, SVOL en SchOOL zijn eensgezind: Windesheim Flevoland heeft sinds de opening in 2010 'een zeer positieve impact op de hele regio, inclusief Lelystad'.

Comakerships
Voor het bedrijfsleven geldt bijvoorbeeld dat de aanwezigheid van studenten via talrijke praktijkopdrachten bij Lelystadse bedrijven en instellingen zorgen voor een verhoging van het kennisniveau. Ook levert het innovatieve ideeën op. Het aantal zogeheten comakerships groeit sterk. In 2014 zijn 89 van dergelijke opdrachten uitgevoerd in Lelystad. Een jaar later waren het er al 149.

Verhoging kwaliteit
Ook voor het primair, voortgezet en middelbaar (beroeps-)onderwijs is Windesheim Flevoland van belang. "Enerzijds betreft het de verhoging van de kwaliteit van het onderwijs in Lelystad en anderzijds speelt mee dat Lelystadse scholieren nu ook in eigen omgeving een vervolgstudie kunnen oppakken." Dat Lelystad geen eigen leslocatie heeft doet aan alle voordelen niets af, menen de briefschrijvers.