Woonzorg Flevoland genomineerd 'Meest cliënt vriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis 2016'

14/11/2016

Woonzorg Flevoland één van de vijf genomineerde verpleeghuizen voor de titel van de meest cliënt vriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis 2016! De prijs voor deze categorie werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Deze categorie keert terug, want ook dit jaar moet er worden achterhaald hoe mensen de zorg in de verpleeg- en verzorgingshuizen ervaren. En welk verpleeg-/verzorgingshuis het meest cliëntvriendelijk is.

De vijf genomineerde verpleeg-/verzorgingshuizen zijn:

  1. Schutse Zorg Tholen (Sint-Anneland)
  2. Stichting WarmThuis (Oterleek)
  3. Woonzorg Flevoland (Lelystad)
  4. WVO Zorg (Vlissingen)
  5. Zorgspectrum Het Zand (Zwolle)

Hoe is de nominatie tot stand gekomen?

De waarderingen van Zorgkaart vanaf oktober 2015 zijn beoordeeld op patiëntvriendelijkheid, zoals de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie. Deze eerste uitslag is vastgesteld door de Patientenfederatie Nederland in samenwerking met marktonderzoeksbureau SAMR.

Vervolgstap in de beoordeling van de winnaars

Dit jaar is er nog een extra stap in de beoordeling van de winnaars. De genomineerden dienen de komende weken te werken aan een dossier waarin zij verantwoorden waarom zij het meest patiëntvriendelijk zijn. In het dossier geven de genomineerden antwoord op een aantal vragen. Bijvoorbeeld over hoe zij de ervaringen van patiënten op ZorgkaartNederland inzetten om de kwaliteit te verbeteren, hoe zij dit proces borgen en hoe zij draagvlak creëren om medewerkers waarderingen te laten verzamelen. Deze dossiers worden beoordeeld door een vakjury o.l.v. Dianda Veldman (directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland).

Leden van de vakjury: 

  • Jos Dekker (voorzitter Dwarslaesievereniging) 
  • Tineke Markus (voorzitter Crohn en Colitis vereniging / CCUVN)
  • Josine Bensing (hoogleraar Gezondheidspsychologie)
  • Anja Prakken (chronisch patiënt en blogger ZorgkaartNederland)
  • Sybren Kalkman (mantelzorger en blogger ZorgkaartNederland)