Applaus blij met vermelding in Lekker500

09/11/2016

Theaterrestaurant Applaus in Lelystad is een van de drie Flevolandse restaurants met een vermelding in de Lekker500 2017. ‘We zijn heel blij dat we voor de zesde keer in de grootste restaurantgids van Nederland staan. We werken met passie en gaan voor de beste kwaliteit. Het geeft een ontzettend goed gevoel dat dit wordt gewaardeerd’, aldus eigenaar Barry de Troije.

De gids verscheen dinsdag 25 oktober. Naast Applaus in Lelystad kreeg Bakboord in Almere ook een vermelding. De Boet op Urk eindigde zelfs in de top 100. ‘De jongste provincie van Flevoland is ondanks zijn immense ruimte niet erg gezegend met restaurants, maar gelukkig zijn er uitschieters’, aldus de recensenten.

De recensenten zijn positief over het Lelystadse restaurant. ‘We laten ons verrassen door chef-kok Martijn van Wegen. De amuses van gerookte runderhaas met piccalilly en kreeftenbisque zijn een goed begin. Vooraf huisgemarineerde zalm op een crème van bloemkool met zoetzure groente. Mooi gepresenteerd en erg smaakvol.’

‘Blij worden we van de gebakken coquilles op een ravioli met paddenstoelen en knoflookschuim, wat een mooie combinatie. De specialiteit van de chef, grain fed entrecote, geserveerd met een groene asperge, witlof puree van zoete aardappel en een saus van Pata Negra, verdient applaus. Wat een mooie pure smaken op het bord!’

Uiteraard krijgt het sfeervolle restaurant ook huiswerk. Vooral op het gebied van wijnkeuze en bediening. ‘We gaan vol enthousiasme aan de slag om ook hier de puntjes op de i te zetten’, zegt De Troije.

Lekker500 is de grootste restaurantgids van Nederland. De gids bevat een top-500 van de beste restaurants van het land. Restaurant Applaus is te vinden in theater Agora. Het is een sfeervolle plek waar men kan genieten van een heerlijk broodje of salade voor de lunch met een perfecte kop cappuccino tot een uitgebreide borrel, een verfrissende cocktail met fingerfood tot het 5 gangen surprisemenu van chef Martijn van Wegen.

Meer informatie: www.restaurantapplaus.nl