Uitnodiging symposium: “Talent en beperking”

16/11/2016

Op 23 november vindt bij het MBO College Lelystad, Agorawagenplein 1 te Lelystad het symposium plaats. Tijdens dit symposium staat de inclusieve arbeidsmarkt centraal: hoe krijgen we het in Lelystad voor elkaar dat er in principe voor iedereen een baan is? Een belangrijke voorwaarde daarvoor is in elk geval dat onderwijs en bedrijfsleven goed aansluiten.

Programma

15.30 uur
Jullie worden ontvangen door studenten van het MBO College Lelystad.

16.00 uur
Opening door Irene Medema, campagnemanager van het Lelystad Akkoord.

16.05 uur
“De uitnodiging”, Ben Vermeer, voorzitter directie MBO College Lelystad: Het belang van de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt.

16.15 uur
“Relatie tussen beperking en talent”, Onno Vermooten, directeur Werkbedrijf Lelystad.

16.25 uur
“Kracht & Kwetsbaarheid”, Esther Vergeer.

17.15 uur
Interview met stagiair.

17.20 uur
Interview met stagebedrijf.

17.25 uur
Afsluiting door Andries Greiner, voorzitter begeleidingsgroep Lelystad Akkoord (en Bedrijfskring Lelystad).

17.30 uur
Netwerken en ervaringen uitwisselen onder het genot van een hapje en een drankje. Stagecoördinatoren van het MBO College Lelystad en werkcoaches van Werkbedrijf Lelystad zijn aanwezig. Bovendien is er gelegenheid om kennis te maken met startende studenten bedrijven van MBO College Lelystad die in een eigen stand hun aanbod presenteren.

18.25 uur
Uitreiking prijs beste studentenbedrijf (Andries Greiner).

18.30 uur
Einde evenement. 

De ontvangst en bediening worden deze middag verzorgd door studenten van het MBO College Lelystad. Hapjes gemaakt door medewerkers van Werkbedrijf Lelystad. Parkeren kan vlak voor de deur bij het MBO College Lelystad of bij het Agoradek, Agoraweg 2 of De Waag, Waagstraat 1. Let op! Op donderdag is het betaald parkeren tot 21.00 uur.

Aanmelden kan via: info@lelystadakkoord.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Esther Vergeer is onze gastspreker. Zij bezette vanaf 1999 tot 2013 onafgebroken de eerste plaats op de wereldranglijst in het rolstoeltennis. Naast haar inspirerend verhaal nemen we een kijkje in de praktijk en is er volop gelegenheid om met elkaar te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Zie hier de officiële uitnodiging.