Herfstvakantie in Nieuw Land: een vol programma!

12/10/2016

De herfstvakantie komt er aan, tijd om er op uit te gaan. Naast de vaste presentaties over het wonder van het ontstaan van Flevoland, biedt Nieuw Land tijdens deze vakantie tal van activiteiten met als centraal thema ‘leven op de grens van land en water’. Schooltv-ster Flip de Beer is aanwezig, er kan gebouwd worden met LEGO-steentjes® én er wordt een groot waterschilderij gemaakt. De herfstvakantie begint met de Nationale Archeologiedagen.

Nieuw Land staat tijdens de herfstvakantie weer garant voor leuke en leerzame activiteiten. Voor jong en oud! Tijdens het eerste weekend zijn de Nationale Archeologiedagen, zo staat op zondag 16 oktober alles in het teken van de maritieme archeologie; er zijn maar weinig gebieden waar zoveel scheepswrakken net onder het maaiveld liggen als hier, in Flevoland. Op deze dag kan het publiek het indrukwekkende scheepswrak van de middeleeuwse IJsselkogge bezichtigen. Ook komt een stoere onderwaterarcheologe vertellen over haar werk en tonen maquettes hoe een scheepsopgraving op het droge in zijn werk gaat. Tot slot kunnen bezoekers de conditie van scheepshout bepalen én zijn er voor de kleinsten diverse knutselactiviteiten.

Herfstvakantie met thema ‘leven op de grens van land en water’
Nergens in Nederland is het wonen op de grens van land en water meer duidelijk dan in Flevoland. Mensenhanden hebben de grens verlegd en nieuw land gemaakt. Tijdens de herfstvakantie leren de bezoekers van alles over de geschiedenis van Flevoland; hoe Flevoland werd gemaakt en, niet onbelangrijk, hoe wij het hier droog houden om hier te kunnen wonen. Zo is er Flip de Beer, de knuffelbeer uit het programma Moffel & Piertje van SchoolTV. Hij zit in het Watertheater en probeert een overstroming te voorkomen, dat lukt niet! Kinderen kunnen Flip de Beer uit zijn benarde positie redden door de speurtocht te gaan doen. Ook kunnen bezoekers bouwen aan een brug over water, gemaakt van LEGO- steentjes®. De korte film Streep door de Zee vertelt alles over de afsluitdijk. Bijzonder is de knutselactiviteit ‘Waterschilderij maken’ waar alle bezoekers voor worden uitgenodigd om aan mee te helpen. Naast al deze activiteiten zijn er natuurlijk ook de vaste tentoonstellingen waar bezoekers de verrassende geschiedenis van Flevoland ontdekken.

\
Flip de Beer