BKL Banenmarkt groot succes

10/10/2016

Ruim 135 werkzoekenden bezochten dinsdag 21 september goed voorbereid een zestal stands van personeelsintermediairs uit Lelystad in het Stadhuis. De intermediairs gaven werkzoekenden advies over hun cv, opleiding en toekomstige banen/vacatures en dat zorgde voor rijen bij de intermediairs. Met grote trots kunnen wij melden dat inmiddels vier bezoekers van het event een baan hebben gevonden via de deelnemende partijen. Samenwerking werkt!

De bureaus werken nauw samen met het UWV en Werkbedrijf om gezamenlijk de werkloosheid in Lelystad te verminderen/voorkomen. De Bedrijfskring Lelystad stimuleert deze groep arbeidsmarktspelers om gekwalificeerd personeel in de stad te (be)houden. Hier kan het bedrijfsleven voordeel mee behalen.

De arbeidsmarktcommissie is op initiatief van de BKL in het leven geroepen en kent al 8 actieve leden die zich dagelijks bezighouden met de lokale en regionale arbeidsmarkt in Flevoland. Nu de handen ineen zijn geslagen, kunnen (aanstaande) werklozen nóg effectiever geholpen worden bij het vinden van een geschikte baan. Door de intensievere samenwerking van de arbeidsmarktintermediairs is er toegang tot 20.000 bedrijven in Flevoland. Aangezien de arbeidsmarkt-spelers nauwe banden onderhouden met het bedrijfsleven, kan men ook de vertaalslag maken naar de behoefte op gebied van kennis en kunde van werknemers. Potentiele werknemers kunnen hierdoor voorsorteren op (toekomstige) vacatures.

Samenwerking levert alleen maar winnaars op.