Samenwerkingsverband Toomba en Extreme Media

05/10/2016

Vanaf 1 oktober gaan Toomba en Extreme Media samenwerken. Extreme Media heeft namelijk de beste vakidioten in dienst op het gebied van design en front-end werkzaamheden en Toomba is weer sterk op het gebied van backend developers. Een goede combi!

UX en UI toppers
Extreme Media is in het bezit van enkele User Experience (UX) en User Interface (UI) toppers. De eerste staat voor gebruiksvriendelijkheid; hoe gebruiksvriendelijker het ontwerp is hoe makkelijker de bezoeker door de website kan gebruiken. En hoe sneller ze over gaan tot een aankoop natuurlijk. Bij User Interface (UI) draait het om de gebruiksvriendelijkheid van de besturingselementen van de applicatie of website. Denk daarbij aan navigatie elementen of formulieren.

Waarom gaan ze samenwerken?
Toomba was op zoek naar meer capaciteit en creativiteit op het gebied van design en front-end development. Dat hebben ze gevonden bij Extreme Media. En andersom kan Toomba Extreme Media expertise bieden op het gebied van backend developers wanneer ze op moeten schalen vanwege grotere projecten. Een leuke win win situatie voor beide Lelystadse bedrijven. Voordeel? Ze zitten ook nog eens heel dicht bij elkaar gevestigd, lekker makkelijk dus!

Toomba en Extreme Media hebben voor elkaar gekozen omdat ze qua profiel bij elkaar passen en ook een goede klik met elkaar hebben. 

Wat gaan ze allemaal samen doen?
Toomba en Extreme Media gaan niet alleen voor elkaars projecten aan de slag, ze willen nog veel meer dingen samen gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Kennisdelen met de markt. Zowel Toomba als Extreme Media gaan zich als kennispartners en autoriteiten op het gebied van online media positioneren. Vanuit Toomba wordt bijvoorbeeld al veel op kennisplatforms als Twinkle Magazine en Frankwatching geschreven. 
  • Nieuwe talenten naar Lelystad halen. Samen willen de bedrijven ervoor zorgen dat talenten binnen de online media branche speciaal voor hen naar Lelystad komen. Ze gaan door dankzij de nieuwe samenwerking een vooruitstrevend imago neerzetten. De designers, developers, consultants en marketeers kunnen straks niet meer om Toomba en Extreme Media heen!
  • Opleiden van talenten. Zodra de twee bedrijven talent zien gaan ze hierin investeren. Ze hebben diverse ingangen bij andere organisaties om dit te kunnen realiseren.