Joost Prins: “Lelystad groeide en dus groeide ‘de bakker’ mee”

03/10/2016

Brood- en banketbakkerij Prins: een begrip in Lelystad en Dronten. Van de zoetste gebakjes tot de allerbeste broden… Kleine kans dat je hier nog nooit iets lekkers hebt gehaald. Dat het vers is, is niet gek; de producten worden tenslotte dagelijks gemaakt. De broodbakker begint om 23.00 uur ’s avonds en de banketbakker stapt om 6.00 uur ’s ochtends binnen. We zijn continu aan het werk”, aldus Joost Prins, zoon van de oprichter.

De start van brood- en banketbakkerij Prins
In 1969 is brood- en banketbakkerij Prins gestart. “Mijn ouders hebben dat jaar één zaak geopend en hebben dat uiteindelijk uitgebouwd naar drie filialen”, vertelt Joost “Lelystad groeide en dus groeide ‘de bakker’ mee; inmiddels hebben we al 56 medewerkers in dienst!” Joost: “Werken bij mijn ouders in de zaak, ik wist het zo net nog niet... Zoals veel kinderen had ik namelijk allerlei andere dromen, maar door zaterdag- en vakantiewerk is de vonk toch overslagen. Ik heb nog de vakschool in Wageningen gedaan en vervolgens ben ik op mijn 23e ‘echt’ bij mijn ouders gaan werken.”   

Ervaring met de BKL
In 1999 werd de vader van Joost lid van de BKL. “Als bakker zijnde waren we inmiddels wel bekend met de Lelystadse inwoners, het werd nu tijd om ook de bedrijven in Lelystad te leren kennen”, legt Joost uit “Via de BKL is dit gelukt.” “Met name de bedrijfsbezoeken zijn interessant, je neemt dan echt een kijkje in andermans keuken”, vertelt Joost. “Als de agenda het toelaat, proberen we er iedere keer bij te zijn.” Ook het contact met andere Lelystadse bedrijven bevalt Joost goed. “Zoveel bedrijven die met elkaar samenwerken, dat maakt Lelystad sterker”, aldus Joost.