Bijeenkomst en onderzoek Werk en Mantelzorg

21/09/2016

Op donderdagochtend 3 november organiseert CMO Flevoland/Zowelwerk in samenwerking met Aon Risk Solutions een bijeenkomst over werk en mantelzorg. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Apollo Hotel in Lelystad en is bedoeld voor alle werkgevers in Flevoland. Er wordt die ochtend een presentatie gegeven over de resultaten van het onderzoek Werk en Mantelzorg, waar werkgevers ook aan mee kunnen doen.

Het onderzoek

We weten uit landelijke cijfers dat één op de zes werknemers voor een naaste zorgt. En we weten ook dat veel mensen die zorgen voor een naaste en werk combineren vaak overbelast raken. In Flevoland hebben we geen zicht op de daadwerkelijke aantallen werkende mantelzorgers en de mate van overbelasting. Ook is er geen zicht op welke maatregelen werkgevers nemen zodat medewerkers met zorgtaken gezond, vitaal en productief blijven en met plezier naar hun werk gaan. We weten wél dat er wet- en regelgeving is, maar niet op welke wijze hiervan gebruik wordt gemaakt. Aan de hand van een korte vragenlijst willen CMO Flevoland/Zowelwerk en Aon Risk Solutions graag inzicht krijgen op hoe dat gaat in Flevoland.

Doe mee!

Alle werkgevers in Flevoland kunnen meedoen aan het onderzoek. Hiervoor hoef je enkel een digitale vragenlijst in te vullen, dit kost niet meer dan 10 minuten tijd. De digitale vragenlijst vind je hier

Bijeenkomst op 3 november

Op 3 november worden de resultaten van het onderzoek besproken. Ook krijgen deelnemers handvatten voor kansen die er zijn wat betreft het beleid t.a.v. werkende mantelzorgers.