Jan Hannink, directeur Vlint: “Het is belangrijk om je buren te kennen”

15/09/2016

Waarde toevoegen aan de industrie en aan de bouw; dát is Vlint. Na dik 20 jaar in Almere te hebben gezeten, is het bedrijf een paar jaar terug naar Lelystad vertrokken. Het mooie pand aan de A6 telt ruim 130 medewerkers en is niet van plan om te stoppen met groeien. Ook heeft directeur Jan Hannink zijn bedrijf 2 jaar terug aangemeld bij de BKL: “Het bevalt ons erg goed bij deze dynamische club”, aldus Jan Hannink. 

Over Vlint

Vlint is de moedermaatschappij van een aantal nauw samenwerkende bedrijven. Je kunt Vlint opsplitsen in twee delen: industrie en bouw. “Wat betreft de bouw, maken we gebouwen met behulp van verschillende materialen winddicht, waterdicht en scheurvrij”, legt directeur Jan Hannink uit “Ook plaatsen we materialen die het geluid in ruimtes absorberen, hierdoor voorkom je dat het gaat galmen.” Daarnaast houdt Vlint zich bezig met het verbeteren van de werk- en leefomgeving in de industrie: “We zuiveren de lucht in gebouwen, onder andere met luchtfiltratie.”

Het ontstaan van Vlint

“Vlint is ruim 25 jaar geleden, in 1991, opgericht”, vertelt Jan Hannink “Het doel was om iets anders te doen dan de huidige spelers in de markt. Je kijkt ernaar en denkt: dat kan beter.” En dat is gelukt! Sinds 1991 is het bedrijf enorm gegroeid: “We zijn gestart met maar één medewerker. Inmiddels zit dit aantal al boven de 130”, aldus Jan. Hoe Vlint zo’n enorme groei heeft doorgemaakt? “De klanten centraal stellen en goed bedienen met goede oplossingen is de basis. Vervolgens hebben we een overname gedaan, toen kwam ook de tweede divisie ‘bouw’ erbij. Maar in feite is onze formule gewoon sterk: de klant centraal stellen en waarde toevoegen aan de industrie en bouw. Dat werkt.”

De BKL en Vlint

Hoewel het bedrijf al 25 jaar bestaat, is Vlint pas sinds 2 jaar aangesloten bij de BKL: “We zaten voorheen altijd in Almere”, legt Jan Hannink uit “Toen we uiteindelijk een groter pand zochten, hebben we zowel gemeente Almere als Lelystad benaderd. Lelystad reageerde heel snel en gepast, ze boden een goed perceel langs de A6 aan.” Zo gezegd zo gedaan, Vlint bevindt zich momenteel aan de Minervaweg in Lelystad. “Niet veel later kwam ik in gesprek met Andries Greiner, voorzitter van de BKL”, vervolgt Jan Hannink zijn verhaal “De promotie door Andries sloot goed aan bij de wens om ook je buren te leren kennen. We wilden graag in contact komen met mede-ondernemers in Lelystad om ervaringen uit te wisselen en besloten ons daarom aan te sluiten bij de BKL.”

BKL ervaring tot nu toe

Jan Hannink is erg te spreken over de BKL: “Het bevalt ons uitstekend. De BKL is een dynamische club. Het ‘leeft’ hier echt. We worden goed geïnformeerd over Lelystadse gebeurtenissen en activiteiten, wel zo handig voor een nieuwe club als wij.” Ook vindt Jan de vele succesvolle activiteiten en evenementen van de BKL opvallend: “Ik vind het knap dat ze keer op keer veel belangstellenden trekken. Dit heeft ook wel wat te maken met de Lelystadse mentaliteit, hier heerst namelijk echt een ‘ons kent ons’ gevoel. Het is onze ervaring dat Lelystedelingen overal voor open staan en ze willen het gesprek aangaan. Wanneer je meer richting de Randstad gaat, wordt dit alles toch een stuk anoniemer.”

Waar Jan Hannink helemaal enthousiast over is, is de derde afslag die met de komst van Lelystad Airport wordt aangelegd. Op die manier worden knelpunten in de bereikbaarheid van de nieuwe luchthaven voorkomen. “Dit is werkelijk fantastisch! Deze afslag is goed voor de gemeente én voor de ontsluiting en ontwikkeling van het gebied waar wij ons bevinden”, aldus Jan.