Alle kandidaten Flevopenningen nu bekend

22/03/2016

In de categorie Flevopenning Innovatief 2016 heeft de vakjury de drie genomineerden bekend gemaakt. Het gaat om AxFlow Systems (Lelystad), Ace Pharmaceuticals (Zeewolde) en VABO Composites (Emmeloord). De winnaars van de vier Flevopenningen, Toponderneming, Participatie, Comakership en Innovatie, worden bekend gemaakt tijdens het 12e Flevopenningen Ondernemersgala dat 8 april in het Werkbedrijf Lelystad wordt gehouden.

Genomineerden Flevopenning Innovatie
AxFlow Systems B.V. is onderdeel van de Zweedse multinational Axel Johnson Group. De Lelystadse  organisatie is al meer dan 55 jaar gespecialiseerd is in het leveren van speciaalpompen, mixers, doseerapparatuur, analyzers en complete installaties. ACE Pharmaceuticals BV is een kleine farmaceutische onderneming, sinds 1996 gevestigd in Zeewolde en actief in 25 landen. Door vindingrijkheid geeft ACE oude geneesmiddelen een nieuwe indicatie en een nieuwe kans.
VABO Composites heeft zich sinds de oprichting in 2002 doorontwikkeld tot een hoogwaardig maakbedrijf in composiet met een hoog kennisgehalte. VABO heeft zich gespecialiseerd in de markten: architectuur, industrie en maritieme toepassingen.

Special gast Minister Schultz van Haegen

Het Ondernemersgala wordt door 450 ondernemers, bestuurders en hoogwaardigheidsbekleders bezocht, waaronder minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu die als speciale gast aanwezig zal zijn.

Flevopenning Participatie

Tijdens het Ondernemersgala wordt voor de eerste keer ook de Participatie Flevopenning uitgereikt.  Zes bedrijven zijn door hun gemeente voorgedragen als maatschappelijk betrokken bedrijven, die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet.  Participatie is ook de rode draad door de Flevopenningen 2016. Het ondernemersgala wordt door Lucille Werner gepresenteerd. Lucille zet zich met haar eigen Foundation in voor de integratie van mensen met een handicap in de samenleving.

De Participatie Flevopenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland, dat zich inzet voor het realiseren van banen voor mensen met arbeidsbeperking. In het Flevopenningen Magazine wordt daaraan in enkele artikelen aandacht besteed. Meer over dit belangrijke onderwerp is te vinden op de website www.flevolandwerkt.info.

Meer informatie: http://flevopenningen.nl/