Overweegt u zonnepanelen voor uw bedrijf?

25/02/2016

Aanvraag subsidie eerste ronde tot 22 maart mogelijk

BKL biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een subsidieverzoek te laten opstellen. Het gaat om de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE). Deze regeling is interessant voor bedrijven met een grootverbruik aansluiting elektra. De vergoeding kan oplopen tot een bedrag van €60.000 in 15 jaar voor een installatie van 200 panelen. 

De doelstelling van de BKL is om al haar leden hier optimaal van te laten profiteren, zodat er geen subsidiemiddelen onbenut blijven. Het onafhankelijk energieadviesbureau Enodes zal zorgdragen voor het opstellen en indienen van de subsidieaanvragen. Het gereduceerde tarief bedraagt €225,- (niet-leden €300,-).

De SDE subsidie wordt toegekend volgens het veilingprincipe. Hoe lager de aangevraagde subsidie hoe groter de kans dat de pot nog niet leeg is en de subsidie wordt toegekend.  In 2016 zijn er twee subsidierondes waarin elk een bedrag van 4 miljard euro beschikbaar komt voor het toepassen van duurzame energieopwekking. 

Voor de eerste ronde dient uw aanvraag binnen te zijn voor 22 maart.

Voor grote projecten (meer dan circa 2.000 panelen) eist de subsidieverstrekker een haalbaarheidsplan. Dit kan worden opgesteld voor BKL leden voor €270,- (niet-leden €350,-).

Voor vragen kunnen leden contact opnemen met Sylvain van Ligtenberg via s.vanligtenberg@enodes.nl of 085-4010493

 

Tot niets verplicht

Het aanvragen van de SDE-subsidie verplicht u nog tot niets. Nadat de subsidie is toegekend hebt u een jaar de tijd om de financiering te regelen en de zonne-installatie te realiseren. 

In de laatste BKL-bijeenkomst heeft de stichting Duurzame Energie- en ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on) een pitch gehouden over de mogelijkheden van financieren van dergelijke projecten. DE-on financiert tot 50 procent van de investering met een minimum van € 100.000. Door binnen de BKL verschillende projecten te bundelen kunnen ook kleinere projecten in aanmerking komen voor financiering.

Wilt u een SDE-subsidie aanvragen, stuur dan voor 15 maart een mail naar info@bedrijfskringlelystad.nl. Voeg daaraan toe een kopie van u meest recente factuur voor elektra.

U ontvangt vervolgens informatie over de subsidieregeling en de diverse mogelijkheden.