Teams CM&P Flevoland en Zwolle vaker samen aan de slag

15/12/2015

De teams van Claassen, Moolenbeek & Partners uit Flevoland en Zwolle hebben hun samenwerking geïntensiveerd. De vijf experts reiken nu in beide gebieden hun eigen specialismen aan. CM&P geeft ondernemers in het midden- en kleinbedrijf onder meer advies op het gebied van bedrijfsstrategie, overnames en alternatieve financieringsvormen.

De teams hebben deze stap gezet, simpelweg omdat de klanten daarom vragen. “We merken bijvoorbeeld dat steeds meer ambitieuze ondernemers uit de regio Zwolle behoefte hebben aan bedrijfsadviseurs met een specifieke achtergrond, bijvoorbeeld de agrarische sector. Drie adviseurs uit team Flevoland bezitten deze kennis en ervaring, waarom zou je die dan niet breder inzetten dan alleen in de Flevopolder?” zegt Huib van Vliet, partner bij CM&P Flevoland. “Team Zwolle is onder meer sterk in reorganisaties en vraagstukken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, daar kunnen Flevolandse ondernemers nu gemakkelijker gebruik van maken.”

Babyboomers
Op dit moment zijn bedrijfsovernames in veel branches aan de orde van dag. Van Vliet: “Veel babyboomers vinden het nu toch echt tijd worden om een stap terug te doen en het werk over te dragen aan de volgende generatie. We zien dan ook in de hele regio een toename van het aantal overnames. Ook het aantal zoekers naar alternatieve en creatieve vormen van financiering stijgt nog steeds. De mogelijkheden – deels met, maar ook zonder bank – zijn er te over, we helpen deze ondernemers uiteraard graag.”

Sterke punten
CM&P heeft in Nederland vierendertig vestigingen. De bedrijfsadviseurs van het concern zijn sterk in onafhankelijkheid. De expertise loopt uiteen van advies bij overnames en fusies tot het begeleiden van startende ondernemers en het opstellen van ondernemingsplannen. CM&P zet haar diensten flexibel in, vaste contracten ontbreken. Team Flevoland blijft gevestigd in Marknesse en Lelystad, team Oost blijft operationeel vanuit Zwolle.

Meer informatie: www.cmenp.nl