ZZP-pool als katalysator voor nieuwe economie

09/11/2015

Met medewerking van de Bedrijfskring Lelystad en de Economic Development Board Almere (EDBA) is door marktonderzoekbureau KiekendiefPerspectief  een onderzoek uitgevoerd naar de positie van de ZZP’er, de zelfstandige ondernemer zonder personeel. In de veranderende economie neemt het aantal ZZP’ers ook in Flevoland toe. Wat heeft hij/zij te bieden en kan een toekomstige ZZP-pool dat inzichtelijk maken? Het onderzoek was gericht op het opzetten van een degelijke digitale infrastructuur om de aansluiting tussen vraag en aanbod in Flevoland voor ondernemers en kleine zelfstandigen te verbeteren.

Er komt een regionaal platform dat opdrachtgevers en ZZP’ers direct bij elkaar brengt. Belangrijke eisen die aan het platform gesteld worden zijn: veiligheid, juistheid en volledigheid in informatie. In de database van beschikbare ZZP’ers komen daarom uitsluitend ZZP’ers te staan met een compleet ingevuld profiel (referenties, projecten, opleidingen, contactgegevens, etc.) en van wie ook de vereiste juridische documenten op orde zijn (onder andere ID, VAR, AVB). Het doel is dat opdrachtgever en ZZP’er zorgeloos zaken met elkaar kunnen doen. Om dat mogelijk te maken biedt de organisatie van het platform persoonlijke service en ondersteuning. Maar liefst 80% van de 259 ondernemingen die deelnamen aan het onderzoek vindt zo’n platform handig voor zowel de ZZP’ers als voor de opdrachtgever.

In samenwerking met Bedrijfskring Lelystad wordt de nieuwe infrastructuur vormgegeven. Naast matching van vraag en aanbod wordt uitgebreid aandacht besteed aan de kwaliteit en specialisatie die de Flevolandse arbeidsmarkt in de toekomst vraagt. Naast de behoefte aan technici is er momenteel al veel vraag in logistiek en dienstverlening.

Voor meer informatie over de samenwerking vanuit het bedrijfsleven kunt u contact opnemen met Dennis Grimbergen dennis@grimbergenpartners.nl |06-44154304 of Michel van der Made info@e-vandermade.nl| 06-50814464.