Padel BKL bedrijven competitie 2016

30/09/2015

In het voorjaar van 2016 zal de BKL samen met LTVL een padel bedrijven competitie organiseren. Padel is de snelst groeiende sport in de wereld en nog vrij nieuw in Nederland. 

Het is een racketsport die u het beste kunt zien als een combinatie tussen tennis, beachtennis en squash. Het is zeer eenvoudig om aan te leren en daarom een populaire sport om te spelen. Niet voor niets spelen inmiddels bijna 4.000.000 Spanjaarden padel en is deze sport daar het mondiale tennis al voorbij gestreefd.

Over LTVL

LTV Lelystad is de oudste en grootste tennisvereniging van Lelystad en heeft 10 gravel tennisbanen. Afgelopen twee jaar is LTV Lelystad bezig geweest met onderzoeken naar de mogelijkheden om padel in Lelystad te kunnen spelen en eind juli 2015  zijn er dan ook twee padel banen gerealiseerd.

Wat padel een aantrekkelijke spel maakt is de bewegingsintensiteit, de eindeloze spectaculaire rallys en het instapniveau. Een padelracket is niet groter dan het beachtennis setje wat u wellicht van strandbezoeken kent. Na even geoefend te hebben is een bal overslaan dan ook geen probleem. Dit is met padel net zo! De glazen wanden die om de kooi staan mogen tijdens het spel ook worden gebruikt om de bal terug te slaan, net als bij squash.

Tijd voor wat beelden? Op YouTube staan er talloze filmpjes van padel dus kijk gerust en wij weten zeker dat u enthousiast raakt. Wij nodigen u graag eens uit om padel te komen spelen op de banen bij LTVL.

http://www.omroepflevoland.nl/sport/127812/lelystad-ltvl-wil-groeien-met-nieuwe-sport-padel