Waarom lid BKL?

18/03/2015

Die vraag krijg ik regelmatig. Afgelopen maandagochtend kreeg ik via LinkedIn een reactie op de BKL LinkedIn groep. De dame in kwestie vroeg zich af waarom haar nieuwsitem niet getoond werd binnen deze groep. Ik heb meteen de telefoon gepakt en kreeg haar, na een kleine online zoektocht, aan de lijn. Na mijn uitleg dat het een besloten groep voor leden is, volgde een heel leuk gesprek. Het bleek een dame met ambitie te zijn en een bedrijf te runnen op een hoog kennisniveau en opdrachtgevers in heel Nederland. 

Ze geeft aan “Hier in Lelystad doe ik bijna geen opdrachten, wat brengt de BKL me dan?” Ik vertel dat vele ondernemers me keer op keer vertellen met wie ze dankzij de BKL zaken doen. Ook zojuist nog een uurtje geleden. De jonge ondernemer doet, dankzij het BKL netwerk, zaken met AH Voorhof en Hebo. Dit zijn leden die zelf actief zijn en ook wat brengen binnen een club.

Mijn mening is dat als je lid van een club wordt, je zelf verantwoordelijk bent voor wat je eruit haalt. Vergelijk het met een lidmaatschap van de sportschool. Als je nooit gaat haal je ook niets uit je lidmaatschap. Je bent eigenlijk sponsor van deze sportschool en geen lid. Wanneer je al lid van de BKL naar een BKL meeting gaat en je hebt geen goed verhaal over je bedrijf of business of je bent altijd negatief en straalt geen ondernemerschap uit, zal het ook een lastige zaak worden om je business aan de man te brengen.

Een gunfactor speelt daar uiteraard ook een rol bij. Ik vind dat je je altijd eerst moet verplaatsen in diegene die je tegenover je hebt. Vraag je eens af waar die ondernemer zich mee bezig houdt, waar loopt hij tegenaan, wat zijn zijn successen waar hij trots op is? Pas als je echt wil horen wat er in een ander omgaat, zal een ander ook in jou geïnteresseerd zijn en kan er iets ontstaan.

Natuurlijk vinden wij bij BKL sponsors altijd goed, maar betrokken en actieve leden veel beter. Ikzelf ben overigens de laatste tijd sponsor van onze BKL sportschool Fitland……

Even weer terug naar het telefoongesprek met de dame. Ik vertel haar dat het mijn missie is om bedrijven in Lelystad aan elkaar te verbinden en dat het wellicht een idee  is om lid van de BKL te worden. Ook wil ik Lelystadse bedrijven laten inzien dat ze het elkaar moeten gunnen, dat samenwerken beter is dan tegenwerken en dat je ook meer plezier hebt als je samenwerkt en elkaar wat gunt. Zeurders en negatievelingen blijven er altijd. Ondernemers waarvan het glas altijd half leeg is en alles aan een ander ligt. Die willen we ook helemaal niet als lid. Deze bedrijven en ondernemers komen nooit een steek verder. Ze moeten vooral blijven zitten waar ze zitten.

Ik vervolg mijn dialoog met de dame “Als je vertelt dat je bijna hier geen doelgroep hebt, misschien is het dan van maatschappelijk belang om samen aan Lelystad te werken. Misschien reikt jouw bedrijf verder dan Lelystad en omgeving. Maar dan haal je als mens, als ondernemer wellicht veel voldoening uit het delen van je mede ondernemers in je stad. Iets in de vorm van kennis, meedenken, het de ondernemers hier gunnen.

Een minder zichtbare tak van sport van de BKL is belangenbehartiging. Niet alle leden hebben hier direct wat aan. Iets wat heel onzichtbaar is. We hebben maandelijks of vaker gesprekken met gemeente en provincie om de belangen van onze leden te behartigen. Nee, we lopen hier niet mee te koop maar dit behandelen we discreet, en daarom is het minder zichtbaar. Dat betekent niet dat we niks doen….

Antwoord op de vraag waarom zou je lid worden van de BKL kan ook eenvoudig weg zijn: Gewoon omdat je jezelf en je bedrijf het gunt. Gewoon eens samen sparren, kennisdelen, aan elkaar denken, luisteren naar een inspirerende spreker, samen een drankje drinken. Karten, golfen, zeilen, dansen op Edsillia, BBQ en omdat de BKL 40 jaar bestaat. Doe je ook mee? Graag zien wij aanmeldingen van alle Lelystadse ondernemers die zichzelf en hun medeondernemers het beste wensen en gunnen.

Dame in kwestie lees dit ongetwijfeld, ze is actief online dus Flevozine ontgaat haar vast niet. Ik zie je aanmelding wel tegemoet! De dame heeft ambitie. Ze wil op haar vakgebied de grootste zijn in Nederland. Wij willen de grootste en de beste zijn in Lelystad. En misschien binnenkort in Flevoland, we zijn immers de hoofdstad van onze mooie polder!

Gun jezelf een lidmaatschap van de BKL!

 

(inmiddels hebben we de aanvraag van haar ontvangen om lid te worden van de BKL)