Enquête netcongestie voor alle Lelystadse ondernemers

Medio augustus gingen VNO-NCW Flevoland, de Flevolandse bedrijvenkringen en de provincie Flevoland met elkaar rondom de tafel over deze netcongestie(*) in de provincie. Doordat het huidige elektriciteitsnet te weinig elektriciteit kan transporteren, belemmert dit bedrijven in Flevoland om uit te breiden, nieuwe vestigingen te bouwen en duurzaamheidsmaatregelen te nemen. 

Analyse netcongestie knelpunten bij Lelystadse bedrijven

TenneT en Liander zijn bezig met oplossingen voor de langere termijn, maar er is behoefte aan resultaten op de korte termijn. VNO-NCW gaat daarom analyseren op welke bedrijventerreinen per Flevolandse gemeente de netcongestie de grootste knelpunten opleveren. Hiervoor krijgen alle Flevolandse ondernemers via de lokale bedrijvenkringen een vragenlijst voorgelegd. 

Met de input uit deze analyse gaan de betrokken partijen met elkaar bespreken welke oplossingsrichtingen er op korte termijn op enkele bedrijventerreinen mogelijk zijn. Omdat de knelpunten niet op alle Flevolandse bedrijventerreinen tegelijk kunnen worden aangepakt, zullen hierbij prioriteiten moeten worden gesteld.

Vragenlijst voor ondernemers Lelystad 

Bedrijfskring Lelystad is als belangenbehartiger voor de Lelystadse ondernemers betrokken. Netcongestie staat bij Bedrijfskring Lelystad hoog op de agenda. Begin dit jaar organiseerde de ondernemersvereniging al een energiebijeenkomst waar ook de netcongestie uitgebreid werd besproken. Voorzitter Dirk Jan Verdoorn: “Dat dit onderwerp nu provincie breed wordt opgepakt en op de kaart staat, is een kans om tot echte oplossingen te komen voor dit impactvolle probleem. We roepen alle Lelystadse ondernemers dan ook op om deze vragenlijst in te vullen.”

Alle Lelystadse ondernemers kunnen hieronder de Lelystadse enquête tot en met a.s. zondag 2 oktober.

(*) Er is sprake van netcongestie als de vraag naar transport van elektriciteit (zowel bij de aanbieder als de afnemer) groter is dan de transportcapaciteit van het net. Dat houdt in dat de maximale hoeveelheid elektriciteit die per kwartier verplaatst kan worden over het net, al bereikt is.

Velden met een * zijn verplicht.

Vragen voor ondernemers
Bevestiging geen robot

Op dit formulier is een beveiliging actief. Los de som op om verder te gaan, en gebruik cijfers in het antwoord.