BKL in gesprek

Directeur Sandra Kamp gaat in 2020 in gesprek met de ondernemers die een wens voor zichzelf of een andere ondernemer hebben. Om samen met hen te kijken hoe BKL kan bijdragen in het vervullen van deze wensen. Hieronder vind je de korte verslagen van de gevoerde gesprekken en de ondernemerswensen.

Heb jij ook een ondernemerswens voor 2020? Wil je bijvoorbeeld in contact komen met een bedrijf? Heb je advies nodig of personele wensen? Zoek je hulp bij financiering? Deel jouw ondernemerswens met de BKL. Ook als je (nog) geen BKL lid bent, mag je jouw wensen met ons delen! Deel ze hier

LIND advies

Yorick Lindeman, eigenaar en ondernemersadviseur bij LIND advies sprak met Sandra. Waar velen hem nog kennen uit zijn voorgaande onderneming, is Yorick als kersvers nieuw BKL lid met LIND advies een andere richting ingeslagen. Als ondernemersadviseur helpt hij ZZP’ers en MKB met diverse financiële vraagstukken. Yorick zijn ondernemerswens: "Met mijn kennis en praktische praktijkkennis (mede) ondernemers helpen groeien. Met LIND advies hierin een stabiele verbinder bieden die structureel ontzorging biedt op financieel en fiscaal vlak. Waarbij ik wens dat elke ondernemer ontzorgd is op financiële en fiscale regelgeving door de juiste professional, met de juiste ondernemers-mindset."

Hessels & Hessels Advies

Anne Hessels eigenaar van Hessels & Hessels Advies zit dit alweer 15 jaar op de Zilverparkkade met zijn financieel adviesbureau. Als ondernemer is hij echter al veel langer actief in Lelystad, waar velen hem ook kennen. “Ik heb helaas niet altijd tijd voor de evenementen van BKL maar ik kom graag langs. Goed dat de kwartaalborrel er weer aan komt.” De ondernemerswens van Anne is kort en krachtig: een gezonde en vitale organisatie.

Apollo Hotel Lelystad

Sander Kiezebrink, hotelmanager Apollo Hotel Lelystad sprak met BKL. We spraken af in de bar van het centraal gelegen hotel in het centrum van Lelystad. Hoewel Sander zelf geen Lelystedeling is, is hij zeer betrokken bij de stad en heeft hij daarbij goed contact met de andere ondernemers in het centrum. Zijn ondernemerswens? Sander wenst duidelijkheid rondom de visie van Lelystad en dan met name de opening van Lelystad Airport.

Gezinshuis Regterink

BKL in gesprek met Suzan, Vincent en Jaimy Regterink van Gezinshuis Regterink. Als gezin vangen Suzan en Vincent kinderen op in hun gezinshuis. Professionele ouders in een ‘gewoon’ gezin. Ook hun zoon Jaimy werkt in het huis. “We zien onszelf eigenlijk niet als bedrijf”, zegt Vincent. “Het is een way of living. Onze winst is de groei van de kinderen in ons gezinshuis.” Suzan vult hem aan met hun ondernemerswens: “Nu we een goed thuis hebben neergezet, is onze wens om een stap verder te zetten. We willen heel graag doorgroeien naar een plek waar de kinderen op een gezonde manier verder zelfstandig kunnen opgroeien.”

Tennis- en padelvereniging LTVL

Sandra ging in gesprek met voorzitter van tennis- en padelvereniging LTVL Pieter Hermus en Marcel Geurtsen van de padelcommissie. Allereerst was het een fijne kennismaking. Ook spraken ze over het tennis- en padelevent dat BKL dit jaar organiseert. Meer informatie hierover volgt! In ieder geval is al afgesproken dat het een evenement wordt voor ervaren en niet-ervaren spelers met o.a. tennisclinics. Verder werden de wensen van de vereniging gedeeld: “Onze wens is de racketsport nog interessanter te maken voor onze leden. Daarom onderzoeken we nieuwe initiatieven waarbij we leden twaalf maanden per jaar activiteiten aanbieden.” Daarnaast hebben zij wensen voor andere BKL leden: “We wensen ondernemers vitale werknemers toe. Sport is een belangrijke factor om mensen vitaal te houden. Hier dragen we graag ons steentje aan bij.

Club Port Side

Dit keer was BKL in gesprek met Marc Hooijer, eigenaar van Club Port Side. Zijn drijvende restaurant ligt op een mooie locatie op het water in Lelystad Haven. Tipje van de sluier: dit is een van de locaties waar BKL in 2020 een van haar kwartaalborrels gaan houden! Marc zijn ondernemerwens: "Samen met andere ondernemers uitbouwen van een toeristisch Lelystad."

DaklaPack Group Holding BV.

Sandra was in gesprek met Dave Klaassen, CEO DaklaPack Group Holding B.V. Even tijd om na te praten over het BKL Gala en natuurlijk over het feit dat DaklaPack de winnaar was van de BKL Trofee. Nu nodigt DaklaPack de BKL leden uit voor een bedrijfsbezoek op 14 april. Zijn ondernemerswensen: "Een gezond en zakelijk succesvol jaar. En de opening van Lelystad Airport!"

Het Fotohuisje

BKL in gesprek met Mariska Honing, van Het Fotohuisje. En natuurlijk bekend van de mooie sfeerfoto’s van het BKL Gala 2020. We spraken in haar prachtige studio over het ontstaan van haar bedrijf en haar plannen. Mariska haar ondernemerswens is duidelijk. “Het lijkt mij mooi om bij een andere ondernemer te fotograferen. Bijvoorbeeld bij een bedrijfsfeest. En in de toekomst zou ik graag groeien met mijn portfolio en foto’s maken van eten. Hoe tof zou het zijn als mijn foto’s op een menu staan in een restaurant!”

BMN Bouwmaterialen

Dit keer was Sandra bij Hans Zandstra, vestigingsmanager bij BMN Bouwmaterialen. Hans: "Mijn wens is dat ondernemers Lelystad samen verder brengen. Als bedrijven samen iets willen, dan gebeurt er iets en kan je trots zijn op het resultaat. Je ziet al echt verbinding ontstaan waar die samenwerking er is. En ik merk dat BKL hier goed werk in doet, door het faciliteren van die samenwerking". 

Uw BMI Beheerder

BKL in gesprek met Nicole Dirar, onderneemster en eigenaresse van Uw BMI Beheerder. Samen met haar echtgenoot runt ze dit bedrijf dat specialist is in het beheer van brandmeldinstallaties (‘BMI’). Op de vraag wat haar ondernemerswens is voor 2020 antwoordde zij: "Meer bekendheid met ondernemers in Lelystad in het algemeen maar vooral met leden van de BKL. Wij komen graag doelgericht in contact met vastgoedbeheerders".

De Brass

Samen met BKL directeur Sandra Kamp bereidt Guido Botter, eigenaar van De Brass, de BKL kwartaalborrel voor. De Brass doet hiervan de aftrap op 12 maart. Als echte Lelystedeling draagt hij de stad een warm hart toe. “Mijn wens is om gewoon met zijn allen Lelystad te blijven promoten. Laten we ons geld in onze eigen stad uitgeven en stoppen met negativiteit”. Kijk hier voor meer informatie over de kwartaalborrel en om je aan te melden.

Lees hier de korte verslagen van de gevoerde gesprekken in 2019.