In de spotlights: BKL Award 2015 winnaar Van de Burgwal

30/08/2016

Van de Burgwal is het enige aanhangwagenbedrijf in Lelystad, gevestigd aan de Vaartweg 71. Naast de verkoop en verhuur van aanhangwagens, is Van de Burgwal ook officieel RDW erkend fabrikant van kentekenplaten en richten ze bedrijfsauto’s in. Om nog maar niet te beginnen over hun website alurijplaten.nl: waar je topkwaliteit aluminium oprijplaten kunt kopen. Kortom, een dynamisch bedrijf!

Van toen naar nu
Van de Burgwal bestaat al dik 30 jaar. Met slechts één aanhangwagen en 860 vierkante meter grond begon het echtpaar ooit in de Jol. Inmiddels zijn ze met 1,5 hectare grond op het industrieterrein te vinden. Noem een willekeurig model/merk aanhangwagen en Van de Burgwal heeft ‘m voor je klaar staan! “Vanwege de groei van het bedrijf en de ruimte die de aanhangwagens nodig hadden, was de switch naar het industrieterrein en de 1,5 hectare grond hard nodig”, aldus meneer Van de Burgwal.

Van de Burgwal en de BKL
Van de Burgwal is inmiddels al zo’n 25 jaar lid van de BKL. “Het is heel belangrijk om je aan te sluiten bij een collectief als de BKL”, vertelt meneer Van de Burgwal. “Met z’n allen sta je veel sterker, bijvoorbeeld wanneer je bij de gemeente wilt aangeven dat iets niet goed werkt voor de Lelystadse ondernemers.” Op 9 januari 2016 heeft Van de Burgwal de BKL Award 2015 gewonnen. Nominaties voor deze prijs werden ingezonden door bedrijven uit Lelystad, waarna tijdens het BKL Gala uit drie genomineerden een winnaar werd gekozen. Van de Burgwal kreeg 55% van de stemmen!

Bedrijfsbezoek Van de Burgwal
Op 29 september 2016 staat het BKL bedrijfsbezoek op de planning. Dit keer wordt Van de Burgwal bezocht. Tijdens dit bezoek kunnen de aanwezigen uitgebreid kennismaken met het bedrijf. “Het is interessant om mensen over de vloer te hebben”, vertelt meneer Van de Burgwal “Zij worden enthousiast en verwijzen anderen weer sneller naar je door. Daarnaast doorbreekt het de sleur. Je bedenkt je ineens hoe dingen anders kunnen.” Aansluitend volgt een barbecue: “Ik ben al op de BKL site aan het kijken welk lid het vlees voor de barbecue kan verzorgen, want ook dáár is de BKL goed voor”, legt meneer Van de Burgwal uit. “Bekend zijn met de mogelijkheden binnen Lelystad is belangrijk. Wij maken daar graag gebruik van.” Het BKL bedrijfsbezoek ziet Van de Burgwal ook als een soort vervanging van hun 30-jarige jubileum, die ze nooit hebben gehad: “We hebben ook het 15-, 20- en 25-jarige jubileum nooit gevierd. Maar op deze manier komen de mensen toch bij je langs en staat het bedrijf centraal”, aldus meneer Van de Burgwal. 

www.vandeburgwal.nl