Luchthaventafel

21/07/2016

Nu de zogenaamde 'Luchthaventafel', waarin overheid en bedrijfsleven spraken over de uitbreiding van luchthaven Lelystad, zich bezint op haar plaats en functie bij de ontwikkeling van de luchthaven Lelystad, hebben wij samen met VNO-NCW Flevoland aandacht gevraagd voor onderwerpen die volgens ons op de agenda moeten komen.

Naast het belang om van de luchthaven Lelystad een succes voor reizigers te maken, is het ook belangrijk om relevante luchthavengerelateerde bedrijven aan te trekken. Er zijn nu al diverse onderhouds- en reparatiebedrijven op de luchthaven gevestigd. Daarnaast is een hoogwaardige invulling van het naastgelegen bedrijventerrein een prioriteit.

Waar VNO-NCW en BKL vooral de aandacht op vestigen is het belang van het reeds in Lelystad/Flevoland gevestigde bedrijfsleven. De uitgebreide luchthaven is immers mede bedoeld als een krachtige economische impuls voor de stad en de regio. Het opzetten van een economisch programma is voor dat doel in de ogen van de ondernemersorganisaties dan ook zeer gewenst.